Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Ikke mal huset midt i solsteken!

Solblærer   ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det er en grunn til at man ikke anbefaler å male huset midt i solen, og det er solblærer!

Det hadde vært kjekt å jobbe med brunfargen på kroppen samtidig som huset får en omgang med farge, men det er ikke særlig lurt. I alle fall ikke om du vil unngå små og myke, pølseformede eller runde blærer på husveggen.

Hvorfor oppstår solblærer?

Sterk varme på halvtørr maling kan føre til at blærer oppstår. Dette er fordi malingen blir skinntørr, altså at det øverste laget med maling tørker, mens det er våt maling under. Når dette så varmes opp av solen, begynner luften mellom malingsoverflaten og treet å utvide seg, og det oppstår bobler og blærer.

Om man maler om kvelden, kan også solblærer oppstå dagen etter. Dersom morgensolen varmer opp maling som bare har rukket å bli skinntørr i løpet av en duggvåt natt, kan man oppleve å få skjemmende bobler i malingsfilmen.

Hva gjør jeg?

Solblærer kan utbedres ved å dytte dem på plass igjen med en finger umiddelbart etter at de oppstår. Men fungerer ikke dette, er det ingen annen måte å fikse det på enn å skrape, grunne og male på nytt.

Les også Her er tegnene på at du bør male om!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons