IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Ikke mal huset midt i solsteken!

Foto: ifi.no

Ikke mal huset midt i solsteken!

Det er en grunn til at man ikke anbefaler å male huset midt i solen, og det er solblærer!

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det hadde vært kjekt å jobbe med brunfargen på kroppen samtidig som huset får en omgang med farge, men det er ikke særlig lurt. I alle fall ikke om du vil unngå små og myke, pølseformede eller runde blærer på husveggen.

Hvorfor oppstår solblærer?

Sterk varme på halvtørr maling kan føre til at blærer oppstår. Dette er fordi malingen blir skinntørr, altså at det øverste laget med maling tørker, mens det er våt maling under. Når dette så varmes opp av solen, begynner luften mellom malingsoverflaten og treet å utvide seg, og det oppstår bobler og blærer.

Om man maler om kvelden, kan også solblærer oppstå dagen etter. Dersom morgensolen varmer opp maling som bare har rukket å bli skinntørr i løpet av en duggvåt natt, kan man oppleve å få skjemmende bobler i malingsfilmen.

Hva gjør jeg?

Solblærer kan utbedres ved å dytte dem på plass igjen med en finger umiddelbart etter at de oppstår. Men fungerer ikke dette, er det ingen annen måte å fikse det på enn å skrape, grunne og male på nytt.

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Mari Andersen Rosenberg  | 
Selvrensende maling og dekkbeis test
Utendørs

Med selvrensende maling eller dekkbeis som har Smart Flow-teknologi kan du male 20 prosent lengre per dypp i bøtta, sier ekspertene. Den selvrensende teknologien skal også sørge for...

Anna Leikanger Voje  | 
Ny terrasse på en dag
Utendørs

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Chera Westman  | 
Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Chera Westman  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.