IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Hvordan male metallkiste?

Foto: Privat

Hvordan male metallkiste?

Jeg har metallkiste etter min far. Den er kjøpt 1950 og har en del rust. Nå ønsker jeg å prøve å pusse den opp for å bruke som sittebenk med oppbevaring. Hvordan gjør jeg? Tenkte å avslutte med Hammerite metallmaling.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med riktig behandling kan dette bli et flott interiørelement. Start med å gjøre kisten godt rent. Bruk et vaskemiddel som er beregnet for bruk før maling, slik som forvask, interiørvask eller husvask. Disse finner du der du kjøper maling. Salmiakk, Zalo og grønnsåpe bør ikke brukes.

Deretter bruker du en stålbørste, stålull (uten såpe) eller slipepapir til å fjerne løstsittende rust og maling og tørker godt rent og støvfritt med en tørr mikrofiberklut.

Så kan du påføre ønsket maling i henhold til bruksanvisningen på emballasjen. Hammerite-malingen du selv foreslår vil fungere fint til dette!

Se flere bilder
Hvordan male metallkiste?

Foto:

Mer informasjon:

Nordsjö

Beckers

Flügger 

Scanox

Bergen-Malingfabrikk

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Chera Westman  | 
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Mal fliser, i dusjen også
Gjør det selv

Det går helt fint an å male fliser i våtrom, også inne i dusj-sonen. Det er grunnarbeidet som avgjør hvor godt malingen sitter.

Camilla Delbekk(  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.