Kategorier

Meny

Konto

Høyaktuell fornyelse av gangen

Familien opplevde gangen som noe mørk og utdatert. Rommet er gjennomgående i huset, med hoveddøren i den ene enden og terrassedøren i den andre, samt trapp opp til annen etasje – ergo er det en viktig del av huset.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Høyaktuell fornyelse av gangen

Foto: Mette Dahl/Nordsjö

- Her er det stor gjennomgangstrafikk på kryss og tvers, og vi ønsket oss et lysere og mer moderne uttrykk. I all hovedsak er det maling og nytt gulv som står for de største forandringene. Med moderne malinger går både arbeids- og tørkeprosessen hurtigere enn tidligere, så man behøver ikke sette av like mye tid som før, forteller Mette Dahl hos malingprodusenten Nordsjö. 

Operasjon trapp på en helg!

Trappen hadde gammel linoleum, som ble fjernet. Så ble trinnene slipt, og fordi tørketiden på malingen er såpass kort, ble det påført to strøk med gulvmaling på en dag – annethvert trinn den ene dagen, og de øvrige den neste. Trappen har til sammen tre farger: to gråfarger i tillegg til hvitt, noe som skaper liv og samtidig gir trappen karakter. 

Dele på Pinterest Trappen ble fullstendig fornyet og fremstår nå som lys og innbydende.

Trappen ble fullstendig fornyet og fremstår nå som lys og innbydende.

Gode idéer

Taket er påført hvitpigmentert panellakk, noe som gir et lyst utseende, mens trestrukturen er beholdt. Det ble for øvrig senket fem centimeter, for å få plass til downlight. Familien ønsket seg slette vegger, så veggene fikk plater tapetsert med en forgrunnet, glatt duk. Den ble igjen ble påført en spesiell, hvit og matt maling, som reflekterer lyset mer enn veggmalinger vanligvis gjør, og derved øker også romfølelsen.

Innebygde skap måtte vike for skyvedørsgarderobe. Gamle bilder i sort-hvitt, fra nærmiljøet, ble montert på en treplate som ble beiset. På den måten kommer de mer til sin rett, i tillegg til å være et dekorelement i gangen.  

Gulvet

Gammelt, gyllent laminatgulv måtte vike for moderne, gråfarget laminat til forveksling likt treverk. Det nye gulvet ble lagt i motsatt retning av det gamle: i rommets lengderetning, noe som gir en forstørrende og forlengende effekt. I området ved inngangsdøren, hvor man tråkker rett inn i all slags vær, er det lagt et vinylgulv som tåler både snø og skitt. Gulvene matcher i fargene og gjør overgangen smidig. 

Fargene henger sammen

- Grått og hvitt er jo gjennomgangsfargene. Dørene er malt i samme gråfarge som trappen, og bidrar til å binde fargene i rommet sammen. Til tross for at vi ble veldig fornøyd med resultatet, savnet vi et fargeinnslag. Jeg tok, bokstavelig talt, penselen i egen hånd og laget bildene over kommoden – de gjorde susen!, avslutter Mette. 

Dele på Pinterest Inngangsdøren har samme farge som trappen og binder fargene i rommet sammen.

Inngangsdøren har samme farge som trappen og binder fargene i rommet sammen.

For mer informasjon:

www.nordsjo.no

www.konsument.tarkett.no

www.kronotex.no

Dette ble brukt:

Tak: Original Panellakk Matt, farge hvit 50 – NORDSJÖ

Inngangs- og terrassedør: Ambiance Superfinish 40, farge S 3500-N – NORDSJÖ

Karmer og lister: Ambiance Superfinish 40, farge hvit – NORDSJÖ

Vegger: Nordic Light, farge hvit – NORDSJÖ

Trebord som bildebakgrunn: Original Panellakk Matt, farge Scandinavian Mountain 359 – NORDSJÖ

Vinylgulv v/inngangsdør: Waterproof, Antia Black – TARKETT

Laminatgulv, m/trelook: Mammut Capital Oak2994 – KRONOTEX

Kommode: IKEA

Skyvedørsgarderobe: GARDEROBEMANNEN

Trappen

Opp- og inntrinn: Original gulvmaling, farge S 3500-N – NORDSJÖ

Stolper og håndløpere: Ambiance Superfinish 40, farge S 4500-N – NORDSJÖ

Rekkverk: Ambiance Superfinish 40, farge hvit – NORDSJÖ

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]