IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Hold puten tørr

Foto: INTAG

Hold puten tørr

De aller fleste inntekstiler kan fint benyttes utendørs etter en omgang med impregneringsmiddel.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da tåler tekstilene utebruk på samme måte som utendørstekstiler. Impregnerte bordduker, terrassetepper, puter og parasoller, står bedre imot solbleking og blir ikke ødelagt av uforutsigbare regnbyger.

Impregnering kan påføres i vaskemaskinen i forbindelse med vask, eller sprayes, sprøytes, pensles eller rulles på stoffet. Metode avhenger av hvilket impregneringsprodukt som brukes og hvilken type stoff som behandles.

Impregneringen trenger inn i og omslutter hver fiber med de aktive impregneringskomponentene. På denne måten kan tekstilene fremdeles puste fordi hulrommene mellom fibrene ikke tettes igjen.

Behandlingen gjør stoffene vann-, olje- og smussavvisende, men må gjentas med jevne mellomrom for å opprettholde effekten. Et kjapt signal om det er på tide med ny impregnering får man ved å se om en dråpe vann perler seg på overflaten eller trekker ned i stoffet.

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Chera Westman  | 
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Mal fliser, i dusjen også
Gjør det selv

Det går helt fint an å male fliser i våtrom, også inne i dusj-sonen. Det er grunnarbeidet som avgjør hvor godt malingen sitter.

Camilla Delbekk(  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.