Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Her står jobbene i kø!

I morgen går fristen for å søke inntak til videregående opplæring ut. Velger du overflateteknikk på videregående, blir du garantert ettertraktet i jobbmarkedet. − Du får også lønn i læretiden, sier Kari Wilsgård fra MLF.

cloud_download
fullscreen
 • <b>HODE OG HENDER:</b> Petter Isaksen vant i 2017 NM for lærlinger i gulvleggerfaget. – Jobben er fysisk samtidig som vi må bruke hodet. Oppdragene står i kø, sier det unge talentet.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • <b>LYSENDE FREMTID:</b> Ifølge Kari Silsand Wilsgård fra MLF har fremtidige malere og gulvleggere spennende tider i vente. Ny teknologi, digitale løsninger og fokus på miljø er noe bransjen er opptatt av. – Vi trenger flere med på laget, sier hun.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • <b>ÅPNE DØRER:</b> Kunnskapsminister fra Høyre, Jan Tore Sanner, mener yrkesfag også kan være veien til høyere utdanning. – Du kan nå ta påbygg når du er ferdig med fagbrevet. Dørene lukkes ikke. De åpnes for et enda mer spennende yrkesliv, sier han.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • <b>SETTER FARGE PÅ LIVET:</b> Fredag denne uken går fristen for å søke videregående opplæring ut. Søker du lærlingplass, trygg jobb og god lønn, er overflatebransjen stedet å starte.

  Foto: Nordsjö

Annonse
Søk overflateteknikk på vgs

LYSENDE FREMTID: Ifølge Kari Silsand Wilsgård fra MLF har fremtidige malere og gulvleggere spennende tider i vente. Ny teknologi, digitale løsninger og fokus på miljø er noe bransjen er opptatt av. – Vi trenger flere med på laget, sier hun.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Fredag denne uken går fristen ut. Da gjelder det å velge et utdanningsløp som sikrer deg lærlingplass, trygg jobb, god lønn og spennende utviklingsmuligheter. For mange er svaret overflateteknikk på VG2.

Garantert jobb

Kari Silsand Wilsgård fra Maler- og Byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF) mener ungdom som velger å bli maler eller gulvlegger er garantert lærlingplass og jobb etter endt utdanning.

− Fordi bransjen skriker etter faglærte håndverkere. De heier på ungdom som tar sats inn i bransjen, og står klare med gode lønnsvilkår og spennende arbeidsoppgaver. Og ikke minst får ungdommene muligheter for videreutdanning, sier hun.

Gulvlegger på videregående

HODE OG HENDER: Petter Isaksen vant i 2017 NM for lærlinger i gulvleggerfaget. – Jobben er fysisk samtidig som vi må bruke hodet. Oppdragene står i kø, sier det unge talentet.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Ingen dører lukkes

Kunnskapsminister Sanner om yrkesfag

ÅPNE DØRER: Kunnskapsminister fra Høyre, Jan Tore Sanner, mener yrkesfag også kan være veien til høyere utdanning. – Du kan nå ta påbygg når du er ferdig med fagbrevet. Dørene lukkes ikke. De åpnes for et enda mer spennende yrkesliv, sier han.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Det er også noe kunnskapsminister Jan Tore Sanner er opptatt av å fortelle til ungdom som nå står ved valgets kvaler.

− Vi i regjeringen sørger nå blant annet for at utviklingsmulighetene styrkes. Jeg vil si til foreldre og ungdom som før har tenkt at dørene lukkes når du velger yrkesfag, at den tiden er forbi. Du kan nå bygge på utdanningen din gjennom å ta en høyere yrkesfaglig utdanning, og du får rett til å ta påbygg når du er ferdig med fagbrevet ditt slik at du kan gå på høyskole og universitet, sier han.

Klar for en digital fremtid

Ifølge tall fra NHO har mer enn 60 prosent av norske bedrifter et udekket kompetansebehov. Størst etterspørsel er det etter folk med fag- og svennebrev innen håndverksfag.

– De som velger maler- og gulvleggerfaget har en spennende fremtid i vente. Ny teknologi og digitale løsninger er på full fart inn i bransjen. Dette vil fange interessen til mange ungdommer. Mange leverandører og produsenter søker også etter folk med håndverksbakgrunn. Det er enorme muligheter innenfor malerfaget, sier Wilsgård.

Overflateteknikk på videregående

SETTER FARGE PÅ LIVET: Fredag denne uken går fristen for å søke videregående opplæring ut. Søker du lærlingplass, trygg jobb og god lønn, er overflatebransjen stedet å starte.
camera_alt (Nordsjö)

Mer og bedre miljø

Hun tror også ungdom tenker mye på miljø og bærekraft. Dette er temaer som står høyt på agendaen i overflatebransjen.  

– Vi trenger ungdom som kan være med å utvikle og påvirke malerfaget i en mer bærekraftig retning. Det handler blant annet om hvordan vi kan gjenbruke av materialer. Er du opptatt av miljøet, så er dette en god arena å jobbe på, sier hun. 

Oppdatert: 17.12.2019

Mer informasjon

Fakta:

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at Norge i 2035 kan mangle 70.000 fagarbeidere, hvis ikke flere søker og fullfører yrkesutdanninger. Søknadsfristen til videregående opplæring er 1. mars.

Søk her.

Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Tarkett annons
[Some text some message]