IFI logo
Se flere bilder
Handlelapp til «påskepussen»

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Alfort & Cronholm, Jordan, IBG

Handlelapp til «påskepussen»

Påske er høytid for oppussingsglade nordmenn. Derfor valfarter vi til byggevarehusene. Her er handlelappen som gjør jobben enklere.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uansett hva du skal pusse opp i ferien er det noen ting som bør stå på handlelappen. Det finnes nemlig mange smarte dingser som kan spare deg for tid og frustrasjon.

– Det finnes et hav av smarte problemløsere ute i butikkene. Det blir alltid morsommere å pusse opp når du har godt verktøy lett tilgjengelig. Selv klarer jeg meg ikke uten en boksåpner og rørepinne, sier kreativ leder hos ifi.no, Bjørg Owren.

Her er 10 ting til som er kjekt å ha til «påskepussen»:

1. Dekkefilt/Malerfilt

Denne smarte gulvbeskytteren sørger for at malingssølet trekker ned i filten og ikke utover gulvet. Under filten er det et plastlag som gjør at malingen ikke setter flekker på underlaget. Slipestøv trekker også inn i filten. Alle som planlegger å male, bør kjøpe en rull dekkefilt.

Se flere bilder
Alle bør ha dekkefilt tilgjengelig. Uansett om du skal pusse opp stua, kjøkkenet eller soverommet, kommer dekkefilten godt med.

Foto:

Alle bør ha dekkefilt tilgjengelig. Uansett om du skal pusse opp stua, kjøkkenet eller soverommet, kommer dekkefilten godt med.

2. Våtservietter

Smarte våtservietter fjerner maling, fett og olje fra hender og andre flater. I motsetning til løsemidler inneholder våtserviettene fuktighetsbevarende ingredienser som skal hindre huden i å tørke ut.

3. Støvbeskyttelse

Plast foran dører er en grei løsning for å beskytte rom for pussestøv. Vil du ha en genial løsning, kjøper du en støvbeskytter med glidelås. Det er enkelt å åpne og lukke plasten igjen uten at støvet fyker rundt i huset.

4. Tubesealer

Det er kjedelig når silikon, lim og fugemasse tørker ut etter at du har åpnet tuben. Med en tubesealer forsegles tubene slik at de ikke tørker inn. Sealeren skrus inn i åpningen og passer de fleste tykkelser av tuber og patroner.

Se flere bilder
Steng pussestøvet ute med en støvbeskytter.

Foto:

Steng pussestøvet ute med en støvbeskytter.

5. Hansker

Hansker er noe alle må ha. Det er nødvendig ved kontakt med sterke væsker og stoffer. Men det er også lurt å bruke hansker ved bruk av mildere produkter, så slipper du å vaske hendene ofte.

6. Tape

Tape kan brukes til alt. Maskeringstape brukes når du skal dekke til områder. Eller du kan legge en remse med tape over toppen på malingsspannet før du slår den over i malerbøtten. Da fylles ikke sprekken med maling og det er enkelt å få på plass lokket igjen.

7. Forlengerskaft

Bruker du forlengerskaft til rull og pensel, kommer du lettere til i høyden, samt at malejobben går mye raskere med større rekkevidde. Forlengerskaft er redningen når du skal male store flater eller når du skal høyt opp.

Se flere bilder
Forlengerskaft gjør jobben enklere.

Foto:

Forlengerskaft gjør jobben enklere.

8. Slipeklosser

Du vet aldri når du trenger å slipe. Husk også at sparkelmasse må slipes etter den har tørket. Slipeklosser eller -svamper er smarte produkter det alltid er lurt å ha, så kan du ta dem frem når du trenger det.

Se flere bilder
Med en slipesvamp i skuffen er du alltid beredt.

Foto:

Med en slipesvamp i skuffen er du alltid beredt.

9. Malervask

Vanlige såper fra nærbutikken er ikke optimale produkter til rengjøring når du skal pusse opp. Velg heller malervask eller annen spesialvask som er egnet for de overflatene du skal rengjøre. Spør om råd fra ditt byggevarehus.

10. Kluter

Støv- og glasskluter i mikrofiber er noe du alltid får bruk for.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.