IFI logo
Guide: Hussjekken / Slik beiser du terrassen

Slik beiser du terrassen

Fordelene med oljebasert terrassebeis er at den er enkel å lykkes med, lett å vedlikeholde og holder treverket pent og beskyttet lenge. Her viser Svein Erik Bjerke fra Gjøco, hvor enkelt det er å beise en terrasse

1 minutt lesetid
Innhold
1

Terrassebeis for norske forhold

Oljebasert terrassebeis er som skapt for en norsk sommer. Den tåler å bli utsatt for regn allerede en time etter påføring. Det er viktig at treverket er tørt før du setter i gang med behandlingen. Etter regn eller vask bør treverket ha fått tørke i noen dager, opp til en ukes tid med godt vær.    

slipemaskin
2

Rens eller slip først

Før du starter må treverket rengjøres, slik at all skitt, smuss og gammel treolje eller beis fjernes fra overflaten. Til dette kan du bruke en terrasserens eller benytte deg av tørrsliping, som fjerner både tørre trefibre og gammel overflatebehandling slik at den nye beisen kan penetrere godt.

Etter en vask er det viktig å gå over hele terrassen med et slipepapir. Sett papiret på et slipebrett med forlengerskaft og dra noen lette drag over treverket så får du fjernet løse trefibre.

easypad
3

Velg godt verktøy

Når du har feid opp slipestøvet, eller fjernet det med en mikrofibermopp, er terrassen klar for beising. Bjerke anbefaler å bruke Jordan EasyPad til påføring, sammen med en beispensel som brukes på kanter, mellom terrassebordene og i kriker og kroker der pad-en ikke kommer til.

Har du ikke det riktige verktøyet, får du heller ikke det gode resultatet. Fordelen med pad-en er at du kan gå helt inntil kanten, uten å få beis på veggen.to personer beiser terrassen sammen
4

Samarbeid er smart

Beisen påføres på to og to bord av gangen, i hele bordets lengde. Beisen skal ikke danne film, men trekke inn i treverket. Før du går videre til neste to bord, går du tilbake til start, og trekker pad-en fra den ene enden til den andre for å fjerne overskytende beis. Terrassebeisen kan legges i ett eller to strøk. Med to strøk får du høyere glans.

 Vær gjerne to som jobber sammen – den ene går foran med penselen i sprekkene, og den andre kommer etter med pad-en. Da går jobben raskt unna.

5

Video


Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.