Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Grunne nå, male til neste år?

Vi holder på å totalrenovere et gammelt hus, og har til nå byttet omtrent halvparten av den utvendige kledningen. Av praktiske og økonomiske årsaker ønsker vi å vente til neste sommer med å bytte resten.

  • Grunne nå, male til neste år?

    Foto: Kristian Owren/ifi.no test

  • Grunning skal ikke stå lenge ubeskyttet på fasaden. I det minste bør ett strøk toppstrøksmaling på før sesongen er over.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Vi ønsker å male hele huset når all ny kledning er på plass, og lurer derfor på om det er mulig å vente et år med å male? Finnes det for eksempel en grunning som vil beskytte huset frem til neste sommer?

En oljegrunning kan fint beskytte husveggen alene i en periode. Nøyaktig hvor lenge de beskytter alene avhenger litt fra produsent til produsent. Noen holder så lenge som seks måneder, noen i tre måneder, og andre enda kortere. Hvis dere allerede har byttet halvparten av kledningen nå i juni, må grunningen med andre ord i beste fall overmales innen desember. Å vente helt til neste sommer blir dessverre umulig, og dere er nok nødt til å påføre et strøk maling.

Får dere derimot opp noe av kledningen i høst, er det ingenting i veien for at dere venter til våren med å male. Selvfølgelig forutsatt at grunningen er av typen som holder i seks måneder.

Oppdatert: 10.09.2014  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]