IFI logo
Se flere bilder
Grunne nå, male til neste år?

Foto: Kristian Owren/ifi.no test

Grunne nå, male til neste år?

Vi holder på å totalrenovere et gammelt hus, og har til nå byttet omtrent halvparten av den utvendige kledningen. Av praktiske og økonomiske årsaker ønsker vi å vente til neste sommer med å bytte resten.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi ønsker å male hele huset når all ny kledning er på plass, og lurer derfor på om det er mulig å vente et år med å male? Finnes det for eksempel en grunning som vil beskytte huset frem til neste sommer?

En oljegrunning kan fint beskytte husveggen alene i en periode. Nøyaktig hvor lenge de beskytter alene avhenger litt fra produsent til produsent. Noen holder så lenge som seks måneder, noen i tre måneder, og andre enda kortere. Hvis dere allerede har byttet halvparten av kledningen nå i juni, må grunningen med andre ord i beste fall overmales innen desember. Å vente helt til neste sommer blir dessverre umulig, og dere er nok nødt til å påføre et strøk maling.

Får dere derimot opp noe av kledningen i høst, er det ingenting i veien for at dere venter til våren med å male. Selvfølgelig forutsatt at grunningen er av typen som holder i seks måneder.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.