Kategorier

Meny

Konto

Godt nytt år med gult og oransje

Trenger du et ekstra piff og litt påfyll av energi på nyåret, så har vi et fargeforslag: Oransje og gult virker oppmuntrende, gir glede og skaper optimisme.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Godt nytt år med gult og oransje

Foto: Beckers, Borge, Butinox, Fantasi Interiør, Flügger, Green Apple, Intag, Nordsjö, Storeys, Tapethuset

Farger påvirker oss både fysisk og psykisk. Enkelt forklart er det slik: Når vi ser farger, setter fargebølgenes forskjellige energier i gang ulike biokjemiske prosesser i kroppen via hjernen og nervesystemet, dette merker vi både både fysisk og psykisk.

Dele på Pinterest Gul maling på veggen

Foto: Beckers

PERSONLIG: I Beckers’ nye palett er det farger for maksimalistiske og personlige uttrykk. Fargen Kummun 644 gir en varm og frisk følelse til rommet.

Oppmuntrende eller dempende

Med tanke på humør og energi virker noen farger oppmuntrende og stimulerende, andre avslappende og dempende. Gult og oransje er de fargene som gjør oss mest glade, energiske og virker oppkvikkende. Fra forskning vet vi at effekten er størst ved høy fargestyrke og store flater, men vi tenker at det er med farger i innredning som krydder i matlaging; det er lite som skal til for å gjøre forskjell.

Dele på Pinterest Før og etter kjøkken

Foto: Nordsjö

FØR OG ETTER: Det er lite som skal til; Det hvite kjøkkenet blir som nytt med to malte striper over kjøkkenbenken. Fargene er fra Nordsjö, årets farge Spaced Honney i kompani med den svært aktive oransje E0.62.53 fra Nordsjö’s fargesystem.

Dele på Pinterest Dyp oransje tapet

Foto: Storeys

LIVLIG: Tapetprodusenten Ejiffinger er kjent for sine friske farger. I kolleksjonen Sundari er det mye god energi. Føres av Storeys.

Vi trenger påfyll

Det er mye fokus på å innrede med farger som demper og roer. Men vi trenger mer enn hvile og avslapping. Nå er det tid for å slippe til farger som gir oss et energiboost!

Mest krutt er det i gult og oransje i lyse og klare farger. Her er det ikke noe som er riktig eller galt, velg den fargen og nyansen du kjenner mest for. Husk at farger handler om følelser, og du skal kjenne at den er fin.

Dele på Pinterest Farger som gir energi

Foto: Storeys

TAPET: Ett rom for hvile og ett for påfyll av energi. Med tapet tryller du fram ønsket atmosfære. Tapetet her er fra kolleksjonen Grace, som føres av Storeys.

Dele på Pinterest Oransje mønstret tapet

Foto: Green Apple

LADESTASJON: Spisekroken på jobben eller hjemme kan bli en skikkelig ladestasjon med dette tapetet fra Arte. Design Brasilia, kolleksjon Flavorpaper for Arte. Føres av Green Apple.

Dele på Pinterest Syrin blomstertapet

Foto: Borge

SYRIN: Med disse friske syrinblomstene kan også luktesansen lures til å tro på vår og sommer og gi et ekstra kick. Tapet fra Cole & Son, kolleksjon Botanical, føres av Borge.

Passer overalt

Gult og orange passer til det meste. Hvor mye eller lite som skal inn av fargen er opp til deg. Kanskje holder det med en liten dose, som en frisk stol i entreen? Eller kanskje du vil starte dagen i en spisekrok som spruter av energi? Her er det ingen regler.

Dele på Pinterest Stol trukket i oransje tekstil

Foto: Borge

STOL: Trekk en gammel stol i et tekstil med friske farger, så har du en god energipille til entreen eller stua. Stoffet på denne stolen er fra Borge, kolleksjon Animalia.

Godt fargeår

Du kan male eller tapetsere; et felt på en vegg, en eller flere vegger. Sy noen nye gardiner og puter, trekke om en stol eller slå til med et teppe i stuen. Og husk; litt er bedre enn ingen ting. 2019 skal bli et godt fargeår!

Dele på Pinterest Fersken-farget vegg

Foto: Butinox

FERSKEN: Nå er det fritt fram igjen for fersken i alle nyanser. Veggene er malt med Butinox Stue & Sov Matt. Farge 5900 Søt Fersken stråler i kompani med blå 5833 Midnatt.

Dele på Pinterest Flamingo tapet

Foto: Fantasin Interiør

FLAMINGO: Med disse på veggen, kommer smilet! Det nytter ikke å henge med nebbet i slikt selskap. Tapetet er fra kolleksjonen Global Fusion fra Fantasi Interiør.

Dele på Pinterest Gule puter

Foto: Intag

TEKSTILER: En fargeløs sofa kan piffes opp med tekstiler i solfargen, og myke pledd og puter blir ekstra innbydende. Tekstiler fra Sanderson, kolleksjon Embeton Bay. Føres av Intag.

Dele på Pinterest Gult tapet

Foto: Storeys

DYBDE: Det fine spillet mellom felter med mye og mindre farge i dette tapetet skaper dybde og gir veggen noe mer enn farge. Tapetkolleksjonen Vivid føres av Storeys.

Dele på Pinterest Gult mønstret teppe

Foto: Tapethuset

TEPPE: Et mønstret teppe blir som et fint maleri på gulvet. Det demper lyd, er mykt å gå på og fint å se på, så her er det positiv energi for alle sanser. Teppet Coquette fra Harlequin føres av Tapethuset.

Dele på Pinterest Blomstrete gult tapet

Foto: Fiona/Flügger

HERITAGE: Danske Fiona, som er en av de eldste tapetprodusentene i Europa, lanserer i disse dager en ny kolleksjon basert på tradisjonsrike mønster. Gult er med også der. Kolleksjon Heritage fås hos Flügger.

Dele på Pinterest Fargepalett med gult og oransje

Foto: Nordsjö

PASSER: Gult og oransje virker oppkvikkende og skaper glede. De passer sammen med det meste. De er begge med og gir liv til Nordsjös palett for 2019.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]