IFI logo
Se flere bilder
Glem dopapir - nytt toalett gjør hele jobben

Foto:

Glem dopapir - nytt toalett gjør hele jobben

Toalettbideet som både vasker, skyller og føntørker baken. Og du blir helt ren. Det sørger en roterende vannstråle for.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Toalettsetet er avdempet i både sete og lokk. Det monteres enkelt på ditt eksisterende toalett. Det eneste som må til er vann- og strømtilkobling. Så er det bare å sette seg. Aldri før har det vært så bekvemt å gå på do, sier Kjell Ivar Farstad i Sanitær Norge AS.

Termostatstyrt

Wash´n Clean er utstyrt med et svært brukervennlig kontrollpanel. Med enkle tastetrykk styres to separate dyser som tilfredsstiller begge kjønns rengjøringsbehov. Og spylevannet er termostatregulert. Det samme gjelder tørkevifta. Til og med toalettsetet er oppvarmet.

30 millioner kilo papir rett i dass

- I 2003 brukte vi nordmenn om lag 30 millioner kilo papir. Fint hvitt papir som vi møkker til for deretter å kaste i do. Ikke veldig miljøvennlig. Nå har vi muligheten til å gå i japanernes fortspor. Altså å forlate toalettet renere enn noen gang, samtidig som vi gjør en innsats for miljøet, sier Kjell Ivar Farstad.

Det nye toalettbideet er i praksis et svært avansert toalettsete som er helt nytt i Europa. Det finnes noen alternativer, men da til en pris som skremmer de flestes lommebøker. Wash´n Clean har en veiledende pris på kun 4.990 kroner. En utgift du fort sparer inn ettersom toalettpapirkostnadene nærmest forsvinner.

Ikke et nytt fenomen

Vi nordboere er ikke vant til å bli spylt i baken etter et toalettbesøk. Men i Japan er dette helt vanlig. Bare i Tokyo har 70 prosent av husholdningene et toalettbidé av et eller annet merke.

- Wash´n Clean er et toalettsete og bidé i ett som monteres på ditt eksisterende toalett. Løsningen er en kjærkommen "assistent" for pasienter og personale på sykehus og andre institusjoner, samt for personer med bevegelsesvansker. Det er også ypperlig for gravide kvinner, og kvinner med menstruasjon. For å ikke snakke om personer som er plaget med hemoroider. Men alle kan bruke det. Til syvende og sist handler det om økt velvære og bedre personlig hygiene, sier Kjell Ivar Farstad.

 

Redusert nedverdigelse for pleietrengende

Elin Haug Nygård, sykepleier og konsulent på Sofienbergsenteret, mener det nye toalettsetet absolutt vil være en egnet løsning for mange pleietrengende.

- Mange pleietrengende personer vil uansett trenge hjelp til å få av seg buksa. Men det er klart det er langt bedre å få hjelp til å trykke på en knapp enn hva det er å bli fysisk tørket. Det handler om redusert nedverdigelse. Toalettbideet vil også bidra til bedre hygiene. For eksempel vil det redusere kvinners sjanse for å få urinveisinfeksjon. Men det er viktig å få med at jeg ikke tror det egner seg for senil demente, sier hun.

Du blir ren

Kjell Ivar Farstad sier med et smil at han ikke kan garantere at alle landets baker passer til å bli vasket med vann. Men han garanterer derimot at Wash´n Clean gjør deg helt ren i de fleste tilfeller. Anne Henriksen, en av landets første brukere av toalettbideet, bekrefter dette.

- Jeg gikk i lang tid med tanken om å skaffe et bidé. Men grunnet liten plass på badet måtte planen skrinlegges. Men når jeg fikk vite om Wash´n Clean var det ikke noe å tenke på. Motivasjonen for anskaffelsen var økt renslighet og bedre hygiene. Og ja, man blir helt ren, forklarer hun.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.