IFI logo
Se flere bilder
Fruktene ga fargevalget

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Fruktene ga fargevalget

Fargebruken er slående i Bagel & Juice Cafe på Frogner i Oslo, et helt gjennomført prosjekt hvor interiørarkitekt var ute etter friskheten og fruktheten.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bagel & Juice Cafe AS er et konsept som nå består av fire enheter i Oslo. Den første åpnet i Øvre Slottsgate; denne fargerike varianten slo opp dørene i Skovveien i år.

Oransje og grønn

- Jeg fikk ideen å bringe tilbake i lokalene det jeg ser i Bagel & Juice-fargene - fruktheten. Friskheten var selve utgangspunktet, forteller interiørarkitekt Mette Loennecken Sveen i Oslo.

Hun har selv kommet frem til fargene - den iøyenfallende grønne som preger veggene i hele lokalet og den oransje som allerede fantes i logoen til Bagel & Juice-konseptet.

-Der hadde vi allerede grunnlaget. Det spant vi videre på for å skape helheten.

Fra hotell til kaffe-, juice-, snack- og vinbar

   

Lokalet i Skovveien var tidligere en del av Frogner Hotell, et vanskelig lokale for interiørarkitekt ettersom det er så langt og smalt - hvor disken i en kaffe- og juicebar nødvendigvis tar mye plass fordi den skal inneholde så mye. Dessuten er denne bygården et gammelt bygg med gamle bjelkelag. Hele rommet ble derfor strippet rent.

   

Blanke, skinnende flater

Interiørarkitkt Mette Loennecken Sveen har ikke bare tenkt i friske farger; hun har også tenkt moderne med blanke og skinnende overflater.

- Her er det stålkanter og glassplater; mye blankt som gjør at det skinner.

I malerarbeidet, utført av Malermester Thom Hansen AS, er det også tenkt mer blankhet enn normalt. Det er benyttet høyere glansgrad på malingen på grunn av den nevnte helheten. Veggene er malt med akrylmaling på gipsplater, Nordsjö Blankett V40, glansgrad 40. I vindusnisjer, listverk og annet treverk er det brukt oljemaling i glansgrad 90. Det er mer enn vanlig glansgrad også i tak, glans 20.

Møbeltekstiler med borrelås

Innerst i lokalet finner vi fargekonseptets mest iøynefallende vegg - illustrert symbolsk med fruktene og solen av dekorasjonsmaler Matt Delahunt fra London. Her er det sofapartier, puffer og bord som skiller seg fra resten av snackbar-stilen fordi Bagel & Juice også holder åpent om kveldene med matretter og skjenkerett. Møblene i de samme friske farger har borrelås og avtagbare tekstiler slik at veien til vaskemaskinen er kort.. Kombinasjonen høst-/vinter-Norge og høy trafikk gir en hel del søl.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.