Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Første flatpakkede boligblokk

Den første flatpakkede boligblokken i Norge skal bygges i Ski i Akershus. 16 leiligheter forbeholdt ungdom legges ut for salg til høsten.

cloud_download
fullscreen
  • Flatpakkebolig for ungdom: Slik blir de 16 boligblokkene på Salmakertunet i Ski kommune seende ut. Leilighetene forbeholdes ungdom mellom 18 og 34 år fra Ski. (Arkitekt: NCC Bolig AS, illustrasjon Felix Arkitekter AS)

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

- Tidsbesparelsen er den store fordelen med bygge en boligblokk som kommer flatpakket, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i boligutviklingsselskapet NCC Bolig.

Det er første gang det monteres en flatpakket boligblokk i Norge, etter at fabrikken som produserer modulene åpnet i april i år.

Ny design

Hele boligblokken bygges vegg for vegg på NCC Kompletts fabrikk i Sverige, og settes sammen på tomta. Et team på fire personer kan montere fem leiligheter i uka.

- Leilighetene skiller seg svært positivt fra den tradisjonelle norske byggestilen. Det er tvers igjennom ny og moderne skandinavisk design, og materialer av høy kvalitet som gir lave vedlikeholdskostnader, sier Lunøe.

Han lover beboerne leiligheter på opptil 42 kvadratmeter med 2,6 meter under taket og gode fleksible planløsninger.

- Boligblokken organiseres som et borettslag i samarbeid med Follo boligbyggelag, og selges til ungdom mellom 18-34 år fra Ski kommune. Leilighetene blir Husbank-finansiert, og man kan også søke startlån fra kommunen, sier Lunøe.

Flere tomter

NCC Bolig planlegger å bygge flatpakkede boligblokker flere steder i Norge.

- Vi har flere tomter hvor NCC Komplett-løsningen passer godt. Blant annet i Lillestrøm og på Jessheim. Men først skal vi gjøre oss ferdige med boligene i Ski og se hvilke erfaringer vi gjør der, sier Lunøe

Oppdatert: 14.02.2014  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]