Kategorier

Meny

Konto

Første flatpakkede boligblokk

Den første flatpakkede boligblokken i Norge skal bygges i Ski i Akershus. 16 leiligheter forbeholdt ungdom legges ut for salg til høsten.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Første flatpakkede boligblokk

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Tidsbesparelsen er den store fordelen med bygge en boligblokk som kommer flatpakket, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i boligutviklingsselskapet NCC Bolig.

Det er første gang det monteres en flatpakket boligblokk i Norge, etter at fabrikken som produserer modulene åpnet i april i år.

Ny design

Hele boligblokken bygges vegg for vegg på NCC Kompletts fabrikk i Sverige, og settes sammen på tomta. Et team på fire personer kan montere fem leiligheter i uka.

- Leilighetene skiller seg svært positivt fra den tradisjonelle norske byggestilen. Det er tvers igjennom ny og moderne skandinavisk design, og materialer av høy kvalitet som gir lave vedlikeholdskostnader, sier Lunøe.

Han lover beboerne leiligheter på opptil 42 kvadratmeter med 2,6 meter under taket og gode fleksible planløsninger.

- Boligblokken organiseres som et borettslag i samarbeid med Follo boligbyggelag, og selges til ungdom mellom 18-34 år fra Ski kommune. Leilighetene blir Husbank-finansiert, og man kan også søke startlån fra kommunen, sier Lunøe.

Flere tomter

NCC Bolig planlegger å bygge flatpakkede boligblokker flere steder i Norge.

- Vi har flere tomter hvor NCC Komplett-løsningen passer godt. Blant annet i Lillestrøm og på Jessheim. Men først skal vi gjøre oss ferdige med boligene i Ski og se hvilke erfaringer vi gjør der, sier Lunøe

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]