IFI logo
Se flere bilder
For mye sparkel

Foto: Storeys og Jan Larsen/ifi.no

For mye sparkel

Vi holder på å pusse opp badet vårt, og har nylig montert nye gipsplater i taket. Sparklingen fikk vi en i familien til å gjøre, men da vi kom så langt at vi skulle pusse på sparkelen gikk det galt. Det viser seg at det er altfor mye sparkel og nesten umulig å pusse ned. Vi har leid pussemaskin, og prøvd med slipepapir 80, men det ser nokså håpløst ut. Blir vi nødt til å gjøre alt sammen om igjen, eller har dere noen andre råd?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forhåpentligvis går det greit å få taket fint uten å måtte fjerne platene og begynne på nytt. Men for å få vekk sparkelen bør dere nok forsøke med grovere slipepapir.

- De bør vel egentlig prøve med så grovt slipepapir som mulig. Korning 40 bør kunne fungere greit, forteller Fred-Erik Syversen i Casco.

Men bruker du såpass grove slipepapir blir naturligvis ikke flaten i taket særlig jevn og fin.  Du vil få striper, men dette kan du bare pynte på med litt ny sparkel senere.

- Hvis de har problemer med å få kjøpt grove nok slipepapir kan det være lurt å oppsøke firmaer som leier ut slipemaskiner til gulv, der har de ofte grove slipepapir, tipser Syversen om.

Mer informasjon

www.casco.no

www.storeys.no

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.