IFI logo
Se flere bilder
Flott og praktisk entré

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Flott og praktisk entré

Entreen var lang og smal, og vanskelig å utnytte, og eieren ønsket et hyggelig inngangsparti som også fungerte i en travel hverdag for familien på fire. Med litt hjelp og noen gode tips, ble entreen både flott og praktisk

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Entreen er besøkendes første møte med hjemmet ditt, og eieren av dette huset ønsket at gangen skulle gi et godt førsteinntrykk med orden og en hyggelig stemning. Men samtidig er entreen et rom som utsettes for slitasje og hard bruk, noe som legger visse føringer for innredningen.

Gammeldags garderobeskap

Gangen var lang og smal med en åpen, liten nisje til klær. Fra før stod en liten kommode i nisjen, noe som verken var særlig hensiktsmessig eller pent. Utfordringen ble derfor å gjøre den til en praktisk garderobe. Løsningen til interiørkonsulenten ble å lage nisjen om til et stilig skap. Siden eieren hadde sansen for det rustikke falt valget på en "gammeldags låvedør", det vil si patinerte planker festet med en Z. Inne i skapet ble det festet hyller, stang til å henge klær på og knagger. For å skape helhet ble et speil med profilerte fronter patinert i samme farge som garderobedøren, hengt på veggen.

Teppe for å fange opp skitt

Gulvet var av slitesterk terracottaklinker, men for å stoppe skitten fra å trekke inn i resten av huset, ble en stilig og bred løper med gummiert underside anskaffet. I tillegg til å være svært pent, vil et slikt teppe fange opp sand og smuss. Og når det blir møkkete, kan man ta det med ut og riste det.

Praktisk sittebenk med oppbevaringsmuligheter

For å gjøre entreen til et hyggelig inngangsrom foreslo interiørkonsulenten også å lage en benk mot trapperommet. Den praktiske benken fikk flere funksjoner; sitteplass til store og små, ekstra oppbevaring med kurver under setet, og sitte- og ryggputer i brunt dekorstoff. Dermed ble benken et vakkert og miljøskapende element i rommet, som ga eierne det hyggelig preget de ønsket. Materialkombinasjonen taft og kraftig lin ga en raffinert tilleggseffekt.

Knagger som dekorativt element

Inn mot stuen ble rustikke knagger hengt på veggen. Men fordi tøy hengende på slike knagger er lett synlig og fort kan skape et rotete inntrykk, ble knaggveggen heller gjort til et dekorativt element. Dette ble gjort ved å bare henge opp "pene" klær, som hatter, vesker, skjærf og lignende, slik at klærne i seg selv ble en del av dekoren.

Dette ble brukt
  • Tekstiler fra Green Apple
  • Løper i kokos fiskebeinsmønster med overkast fra Teppeabo
  • Kurver i mørk beis med lyst trekk fra Ikea
  • Rustikke knagger fra Covent Garden
  • Lister til benk og speil fra StilTre (Benk: K7 brystningslist med knas. Speil: List K3 furu karmlist. Hjørneklosser KK43 100x100 med riller).
  • Benken ble patinert med Liberon Spritbeis, Finishing Oil og Antikkvoks fra Alanor
  • Skapdøren ble lasert med Snickerfinish oljemaling til treverk fra Beckers - Første strøk farge 234 epleblomst, andre strøk 267 Havsvind og sluttstrøk farge 810Y70R
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.