IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Fjerne teppelim før flislegging?

Foto: Produsentene

Fjerne teppelim før flislegging?

Vi holder på å pusse opp i gangen, og har fjernet et heldekkende teppe som vi skal bytte ut med varmekabler og fliser. Vi leide teppefjerningsmaskin, og fikk fjernet det meste av teppet, som var limt godt fast i betongen. Problemet er at det ble liggende igjen en tynn hinne med lim- og tepperester som vi ikke har fått bort, selv med pussemaskin og grovt sandpapir. Har dere noen gode tips til å få fjernet dette?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her kan det virke som om dere lager mer problemer for dere selv enn nødvendig. For trenger dere virkelig å fjerne lim- og tepperestene? Det går nemlig fint å legge varmekabler og fliser selv om det er litt rester av dette på betongen.

- Hvis gulvet er slett, er det bare å legge varmematte direkte på betongen. Men dersom lim- og tepperestene gjør gulvet ujevnt, kan man bare påføre en primer og sparkle gulvet før varmematten legges ned, anbefaler Fred-Erik Syversen i Casco.

En vanlig, vannbasert primer er egnet til formålet, mens sparklingen kan gjøres med ordinær finsparkel.

Mer informasjon

www.casco.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Chera Westman  | 
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Mal fliser, i dusjen også
Gjør det selv

Det går helt fint an å male fliser i våtrom, også inne i dusj-sonen. Det er grunnarbeidet som avgjør hvor godt malingen sitter.

Camilla Delbekk(  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.