Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Fjerne gammelt trelim fra panel

Vi har fjernet noen gamle sponplater og avdekket gamle vegger av panel. Vi ønsker å bevare veggene, men enkelte steder har platene vært limt fast med "striper" av trelim. Vi har prøvd å fjerne limrestene med pussemaskin, men det er fryktelig tidkrevende. Finnes det en enklere fremgangsmåte?

  • Det finnes ingen enkel måte å fjerne limet på, men hvis du skal male panelet etterpå, kan du forsøke med varmepistol.

    Foto:

  • Malt panel er lyst og lekkert.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Noen veldig enkel måte å fjerne dette limet på finnes dessverre ikke. Du bør nok belage deg på å være tålmodig og ta tiden til hjelp.

- Jeg ville forsøkt å skrape med en sparkel først, da dette kanskje er mer effektivt enn pussemaskin, råder Fred-Erik Syversen hos Casco.

Maling- og lakkfjerner

Hvis det ikke er så store områder med lim, er det også noen andre fremgangsmåter du kan prøve på.

- Maling- og lakkfjerner, Stripper, vil fjerne limrestene og bevare treverket. Men dette er også tidkrevende, og blir kostbart om det er store områder, forteller Leif Augustin i Alanor.

Varmepistol

Har du planer om å male veggen etterpå, er det også mulig bruke en varmepistol og plastskrape. Varm opp limrestene slik at det blir mykt, og prøv å skyfle det av med en skrape i plast. Fjerner ikke dette alt, kan du gå over og finslipe til slutt.

Denne fremgangsmåten må imidlertid bare benyttes om du har tenkt å male panelet, ettersom varmen kan lage skjolder på treverket.

Mer informasjon

www.casco.no

www.alanor.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]