IFI logo
Se flere bilder
Fjerne gammelt trelim fra panel

Foto: Frode Larsen/ifi.no og Jordan

Fjerne gammelt trelim fra panel

Vi har fjernet noen gamle sponplater og avdekket gamle vegger av panel. Vi ønsker å bevare veggene, men enkelte steder har platene vært limt fast med "striper" av trelim. Vi har prøvd å fjerne limrestene med pussemaskin, men det er fryktelig tidkrevende. Finnes det en enklere fremgangsmåte?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noen veldig enkel måte å fjerne dette limet på finnes dessverre ikke. Du bør nok belage deg på å være tålmodig og ta tiden til hjelp.

- Jeg ville forsøkt å skrape med en sparkel først, da dette kanskje er mer effektivt enn pussemaskin, råder Fred-Erik Syversen hos Casco.

Maling- og lakkfjerner

Hvis det ikke er så store områder med lim, er det også noen andre fremgangsmåter du kan prøve på.

- Maling- og lakkfjerner, Stripper, vil fjerne limrestene og bevare treverket. Men dette er også tidkrevende, og blir kostbart om det er store områder, forteller Leif Augustin i Alanor.

Varmepistol

Har du planer om å male veggen etterpå, er det også mulig bruke en varmepistol og plastskrape. Varm opp limrestene slik at det blir mykt, og prøv å skyfle det av med en skrape i plast. Fjerner ikke dette alt, kan du gå over og finslipe til slutt.

Denne fremgangsmåten må imidlertid bare benyttes om du har tenkt å male panelet, ettersom varmen kan lage skjolder på treverket.

Mer informasjon

www.casco.no

www.alanor.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.