IFI logo
Se flere bilder
Finish og presisjon i fokus

Foto: Jordan

Finish og presisjon i fokus

Vi kan ikke få sagt det mange nok ganger: godt verktøy er halve jobben når man maler! Og det kommer stadig nye pensler som skal gjøre jobben enklere for deg. Jordans siste nyhet er så bra at produsenten oppfordrer til å bytte ut kjeledressen med smoking.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De vanntynnede malingene som nå tar over for de tradisjonelle oljemalingenesetter helt andre krav til malerverktøy og påføringsjobb. Dette fordi de ikkeflyter like lett ut og fordi de tørker langt raskere.

- Med de tradisjonelle løsemiddeltynnede oljemalingene kunne man gjerne gåover veggen og glatte overflaten til sist. Det går ikke med dagens malinger. Nåbør helst finishen sitte på første strøk, forteller produktsjef i Jordan TobiasAnderson.

Ny pensel til vanntynnet maling

Som et resultat av dette lanseres det nå stadig nye pensler som er spesieltberegnet for denne jobben. Siste tilskudd er Jordans forbedrede pensler iUltimate-serien. Ifølge produsenten er dette den beste penselen de noen ganghar lansert.

- Designet er forbedret, ergonomien er forbedret, og ikke minst har vi ogsåfunnet frem til en ny blanding av syntetmaterialer i busten som gjør at man fåren penere finish og bedre presisjon enn med andre pensler, fortellerAndersson.

La penselen gjøre jobben

En pensel med dårlig bustkvalitet vil legge igjen det meste av malingen derdu setter ned penselen. Mens en pensel av god kvalitet har evne til å suge oppmye maling når du dypper, for så å legge igjen malingen i et jevnt dekk når dupåfører. Men når man bruker en god pensel er det viktig å la penselen gjørejobben. Trykker du for hardt mot underlaget, får du ikke utnyttet dens godekvaliteter.

Ergonomisk riktig

Ulitmate-serien er også utviklet for å være bra for håndleddene dine. Du harmulighet til å holde penselen i tre ulike grep, slik at du unngår statiskearbeidsstillinger og belastningsskader. Fullhåndsgrep innebærer at man brukerhele hånden og egner seg til maling av store flater. Blyantgrep er det bestefor presisjonsmaling. Skal man male i hjørner og kroker, bruker man grepetnærmest busten, men dersom man skal male en lang strek, for eksempel inntil enlist, lønner det seg å holde lenger ut på skaftet.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.