IFI logo
Annonsørinnhold
Se flere bilder
Fiks det på hytta i påsken

Foto: Sika

Fiks det på hytta i påsken

I påsken åpnes mange sjønære hytter for sesongen, og til fjellhyttene strømmer skiglade nordmenn for å slappe av ved solveggen etter turene. Etter en lang og snørik vinter, kan møtet med hytta dog by på overraskelser. Med en patron MultiTech i bagasjen, fikser du enkelt mange små problemer.

Nesten uansett hva som må repareres, kan Casco MultiTech hjelpe. Denne elastiske fugemassen er frostbestandig og både tetter og limer under alle forhold.

– Med Casco MultiTech trenger du bare én patron og en fugepistol. Den limer, fuger og tetter, og fester på de fleste underlag. Med denne kan du løse de aller fleste lim- og tettingsoppgaver du kan komme borti både på hytta, i båten, eller hjemme, sier Eivind Handrum, teknisk produktsjef lim og fug hos Sika Norge.

Se flere bilder
Eivind Handrum

Foto: Sika

LØSER MANGE OPPGAVER: – MultiTech løser mange oppgaver på hytta, både ute og inne. Den kan brukes til bevegelsesfuger og fuger og gjæringer i gulv og listverk, og både tetter og limer, sier Eivind Handrum, fugeekpsert hos Sika. 

Farger for beslag og treverk

Casco MultiTech finnes i syv forskjellige farger: sort, hvit og både lyst og mørkt grå, pluss tre ulike trefarger. Massen kan lime, tette og fuge både ute og inne.

– Oppdager du at hytta har fått en lekkasje ved beslagene rundt pipa, i takrenna eller nedløpsrørene? Da kan du tette med MultiTech selv om materialene er kalde og fuktige. Blant våre ulike farger finner du sikkert én som passer, sier han.

Utettheter i og rundt ventilene i grunnmuren er også et svakt punkt. Hverken mus, regnvann eller snøsmelting har noe i krypgrunnen eller kjelleren å gjøre. Dette kan unngås ved å tette med MultiTech.

– Én av de ulike gråfargene passer sikkert til murveggen. Hvis ikke kan den overmales med de fleste malinger, sier Handrum. 

Se flere bilder
tetter takrenne

Foto: Sika

VANN PÅ AVVEIE? Nå snøen på hyttetaket smelter vil vi at vannet ledes vekk av takrenner og nedløpsrør. Casco MultiTech kan benyttes som tettemasse på de fleste materialer, og fester på de fleste underlag uten at det er nødvendig å bruke primer. Du kan fuge, lime og tette på trematerialer, betong, teglstein, rustfri metall, kobber og andre metaller.

Monteringslim

Tips ved liming

– Ved liming av to tette flater, er det bra å påføre limet i stående strenger. Da kan luft og fuktighet komme til. Du bør også la massen herde et døgn før den utsettes for belastning. Sikre gjerne gjenstanden med en tape under herdetiden, tipser Eivind Handrum.       

Massens limegenskaper er fullt på høyde med et godt monteringslim. Det gjør at du kan bruke den samme massen til å tette sprekker i gulvet og rundt listene som til å sette opp navneskilt ved døren, montere speil på badet, henge opp gradestokken eller postkassen på ytterveggen, istedenfor å bruke spiker eller skruer.

– MultiTech er miljøvennlig og giftfri. Det gjør at den kan brukes til fuging og tetting i barnerom og langs veggen på kjøkkenet der den kan komme i kontakt med matvarer. Dessuten er den perfekt å bruke på baderommet og vaskerommet hvis du for eksempel vil lime opp et speil, montere en dorullholder, noen knagger eller en liten vegghylle. Da slipper du å borre hull i flisene og membranen, sier Handrum.    

Se flere bilder
monteringslim

Foto: Casco

NULL HULL: Limegenskapene til Casco MultiTech er gode, og massen kan brukes til å montere opp både speil og knagger på baderommet - uten å lage hull i membranet. 

Multifunksjonell

MultiTech fester på de fleste underlag, uten at det er nødvendig å bruke primer. Du kan fuge, lime og tette på trematerialer, betong, teglstein, rustfritt metall, kobber og andre metaller. Massen er elastisk og tåler både bevegelse, støt og vibrasjoner. Også på båten er MultiTech et godt verktøy.

– I ni av ti tilfeller fester MultiTech seg uten primer. Men ved krevende underlag og for å oppnå lang levetid på fuger utendørs, anbefaler vi Sika Primer 3N på porøse underlag slik som betong, og Sika Aktivator 205 for glatte flater for best mulig resultat, avslutter Handrum.

Se flere bilder
tetter rundt dør

Foto: Sika

FLERE FARGER: Casco MultiTech kommer i syv farger og er overmalbar med de fleste malinger. Den er enkel å påføre med godt resultat, og kan blant annet brukes til å tette sprekker rundt dører og i dør- og vindusomramminger. Du har god tid på deg å glatte pent ut før det dannes en hinne i overflaten.

Se flere bilder
Casco MultiTech

Foto: Sika

FLEKSIBEL FUGEMASSE: Casco MultiTech er en 1-komponent, fleksibel, multifunksjonell fugemasse, lim og tettemasse. Produktet har et bredt anvendelsesområde, og sikrer god vedheft til mange typer underlag. Den kan benyttes for lufttett og vanntett tetting rundt blant annet dører, vinduer, gulv og tak og er godkjent for bruk i våtrom. 

Mer informasjon
Les mer
Kjekt å ha sammen med Casco MultiTech:
  • Fugepistol
  • Maskeringstape
  • Fugeglatter
  • Glattevæske
  • Bunnfyllingslist
Se flere bilder
MultiTech

Foto: Sika/Casco

TETTER OG LIMER: Nesten uansett hva som må repareres, kan Casco MultiTech hjelpe. Denne elastiske fugemassen er frostbestandig og både tetter og limer under alle forhold. Massen har høy elastisitet og en bevegelseskapasitet ± 20 prosent. 

ET MILJØVENNLIG MULTIVERKTØY:
  • inneholder ikke løsemidler
  • inneholder ikke tinnforbindelser
  • inneholder ikke isocyanater
  • inneholder ikke ftalater
  • avgir lave emisjoner
Viktig å vite om fuging:

Ved fuging er det viktig at fugen kun hefter i to motstående sider, ikke tre (bunnen også). Ved tresidig hefting begrenses bevegelsesmulighetene for fugemassen. Derfor brukes en bunnfyllingslist, slik at fugemassen ikke er i kontakt med bunnen. Fugemassens dybde skal være cirka halvparten av dens bredde – bunnfyllingslisten fyller opp resten. 

Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.