IFI logo
Se flere bilder
Feil farge på oljet gulv

Foto: Scanox/ifi.no

Feil farge på oljet gulv

Vi har nylig behandlet et gulv med TreStjerner gulvolje. Vi brukte fargen "Brun naturell", men ønsker en annen fargenyanse. Kan vi behandle gulvet med et nytt strøk olje i en annen fargenyanse på toppen av "Brun naturell"?

Lise Mette Kjellberg

Lise Mette Kjellberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En god olje gir gulvet både beskyttelse og lød, og gulvet holder seg pent lenge. Men dersom fargen er feil, finnes det ingen mirakelkur, siden oljen trekker seg inn i gulvet helt til underlaget er mettet. Dette gjør det vanskelig å gjøre noe med fargevalget dersom man er misfornøyd.

Et lag til med olje

- Du kan prøve å legge et lag til med olje i en annen farge, men av samme type. Det vil da bli en blandingsfarge, sier Vebjørn Ohnstad i Brynsløkken. Dette vil kun fungere dersom gulvet ikke er mettet av oljet. Dersom det er det, vil ikke oljen trekke inn i gulvet. Han sier også at hvis du ønsker en lysere farge, er det nærmest umulig å gjøre noe annet enn å slipe ned gulvet og begynne på nytt. 

Farget lakk

- Dersom du ønsker en mørkere farge, er det mulig å bruke en pigmentert lakk over. Men dette er en prosess man ikke kan forutse resultatet på, sier Per Lund Nielsen i Scanox. Med en lakk vil gulvet også få en helt annen struktur, og vil miste den varme løden den får av en oljebehandling.   

Starte på nytt

Begge ekspertene sier at det som gir best resultat vil være å slipe gulvet, og starte fra nytt. Selv om det er litt jobb, er det kanskje enklere enn å prøve seg frem, da man ikke kan forutsi fargen.

Vi anbefaler at du tester ut behandlingen på et lite område først. Dersom du da ikke liker fargen, er det enklere å ombestemme seg da enn når hele gulvet er oljet.

Mer informasjon

www.scanox.no
http://www.brynslokken.no/

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.