Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Fei foran egen dør på 1-2-3

En tretrapp, grønn av alger og sort av møkk, ble nesten som ny etter bare en vask. Skurekost, terrasserens og mye vann var alt som måtte til.

  • Fei foran egen dør på 1-2-3

    Foto: Robert Walmann/ifi.no

Annonse
Annonse

1. Vekk med rusk og rask:

FORVASK

FORVASK: Start med å fjerne alt løst smuss. Bruk kost eller vann.
(Robert Walmann/ifi.no)

Fjern løst bøss, gamle blader, barnåler, søle og grus. Bruk en kost, eller spyl godt med hageslangen. Bruker du vann, får du samtidig forfuktet treverket slik at inngrodd smuss og begroing sitter litt løsere når du begynner å vaske.

2. Skrubb:

KJEMI:

KJEMI: Skrubb treverket med en stiv kost og vann iblandet rengjøringskjemikalier beregnet for treverk ute.
(Robert Walmann/ifi.no)

Bland terrasserens i en bøtte med vann. Følg anbefalt blandingsforhold og bytt vann når det blir møkkete. Bruk en stiv kost til å skrubbe treverket med. La gjerne rensemidlet stå på overflaten mens du tar en liten pause med en kopp kaffe, så blir begroingen lettere å skrubbe vekk.

– Rengjøringskjemikaliene gjør ikke jobben alene. Du trenger å fjerne inngrodd skitt mekanisk med vaskebørste, sier Per Myhre, teknisk sjef i Nordsjö.

3. Skyll godt:

SKYLL

SKYLL: Spyl treverket rent med mye vann. Børstingen og rensemidler løser opp også gjenstridig begroing og skitt.
(Robert Walmann/ifi.no)

Etter en god børsting og litt virketid for kjemikaliene, kan treverket skylles rent. Bruk mye, mye vann, og hjelp gjerne til litt med skurekosten.

– Det er faktisk enklere å skylle godt med vaskebørste og hageslange enn med høytrykkspyler. Vask gjerne en dag når det er fuktig i luften, da er smusset og begroingen lettere å få av, sier Roger Fridheim, malermester ved teknisk produktsupport hos Flügger.

SOM NY

SOM NY: Etter en god vask fremstår trapp nesten som ny.
(Robert Walmann/ifi.no)

Oppdatert: 17.12.2019  

Husk!

Rengjøringskjemikaliene er etsende. Derfor er det viktig å bruke godt verneutstyr. Slagstøvler, gummihansker og vernebriller beskytter deg fra skader dersom det spruter.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]