Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Fei foran egen dør på 1-2-3

  Robert Walmann/ifi.no
En tretrapp, grønn av alger og sort av møkk, ble nesten som ny etter bare en vask. Skurekost, terrasserens og mye vann var alt som måtte til.
MØKKETE
MØKKETE: Slik så trappa ut etter flere år av manglende rengjøring. Robert Walmann/ifi.no

Trappa opp til inngangsdøren har ikke mange år på nakken, men ser ut som om den stått i hundre år. Møkkete og grønn av alger er den ikke særlig innbydende, og farlig glatt en regnværsdag er den blitt.

Etter en enkel men real vask ble den frisk og fin i fargen, og trygg å gå i igjen. På med terrasserens, skrubb og skyll, lyder den oversiktlige oppskriften.

 

SLIK GJØR DU DET:

1. Vekk med rusk og rask:

FORVASK
FORVASK: Start med å fjerne alt løst smuss. Bruk kost eller vann. Robert Walmann/ifi.no

Fjern løst bøss, gamle blader, barnåler, søle og grus. Bruk en kost, eller spyl godt med hageslangen. Bruker du vann, får du samtidig forfuktet treverket slik at inngrodd smuss og begroing sitter litt løsere når du begynner å vaske.

2. Skrubb:

KJEMI:
KJEMI: Skrubb treverket med en stiv kost og vann iblandet rengjøringskjemikalier beregnet for treverk ute. Robert Walmann/ifi.no

Bland terrasserens i en bøtte med vann. Følg anbefalt blandingsforhold og bytt vann når det blir møkkete. Bruk en stiv kost til å skrubbe treverket med. La gjerne rensemidlet stå på overflaten mens du tar en liten pause med en kopp kaffe, så blir begroingen lettere å skrubbe vekk.

– Rengjøringskjemikaliene gjør ikke jobben alene. Du trenger å fjerne inngrodd skitt mekanisk med vaskebørste, sier Per Myhre, teknisk sjef i Nordsjö.

3. Skyll godt:

SKYLL
SKYLL: Spyl treverket rent med mye vann. Børstingen og rensemidler løser opp også gjenstridig begroing og skitt. Robert Walmann/ifi.no

Etter en god børsting og litt virketid for kjemikaliene, kan treverket skylles rent. Bruk mye, mye vann, og hjelp gjerne til litt med skurekosten.

– Det er faktisk enklere å skylle godt med vaskebørste og hageslange enn med høytrykkspyler. Vask gjerne en dag når det er fuktig i luften, da er smusset og begroingen lettere å få av, sier Roger Fridheim, malermester ved teknisk produktsupport hos Flügger.

Husk!

Rengjøringskjemikaliene er etsende. Derfor er det viktig å bruke godt verneutstyr. Slagstøvler, gummihansker og vernebriller beskytter deg fra skader dersom det spruter.

Les også Vedlikehold til terrassen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: