IFI logo
Se flere bilder
Farget parkett

Foto: Produsent og Tor Henning Støldal

Farget parkett

Den første gjennomfargede parketten kom i 2005. Nå kommer flere, blant annet for å spare de utsatte eksotiske tresorter.

Tor Henning Støldal

Tor Henning Støldal
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge er i forhold til innbyggertallet et stort parkett-land og med den store byggevirksomheten vi har opplevd har omsetningen av tregulv bare økt.

I fjor lanserte en av verdens største gulvprodusenter, Tarkett, sin første fargede parkett, Ask Cognac. Et lyst treslag ble ved hjelp av sterk varmebehandling av hele parkettens slitesjikt gjort mørk, lik det vi kjenner som Merbau.

At man gjennomfarger hele slitesjiktet betyr at man kan slipe parketten og allikevel beholde den nye fargen.

Nå kommer Tarkett med flere alternativer i farget parkett. Det gjelder Eik Java og Bjørk Honey. Eikeparkett er den klart mest populære parkett; nå har den også fått et eksotisk utseende. Eik Java har kommet i en plankvariant. Den lyse bjørk er også blitt noe mørkere, honningfarget.

Tarkett har også gått den andre veien; dvs. de produserer tregulv som er hvitlakkert - i Eik Nordisk Hvit og Ask Natur Hvit.

Parketten skal nå gjerne se mest mulig naturlig ut, som betyr at den kjente lakkerte overflaten blir erstattet med en lakk som gir en matt overflate.

Disse fører produktene

Tarkett tlf. 32 20 92 00

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.