IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Fargerike glassbyggesten

Foto: ifi.no

Fargerike glassbyggesten

Steiner av glass har mange gode egenskaper i tillegg til at de pynter opp rom og fasader.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Glassbyggesten er noe for både tørre og ikke minst  våte rom; det være seg i offentlige miljø eller i private hjem. Bygg en hel vegg med dem, la de være en lav vegg i en kombinert stue-/kjøkkenløsning, eller som en oppygging under vask, skap e.l.

Slik lager du glassbyggestenvegg selv

Egenskaper

Glassbyggesten kan konstruksjonsmessig være noe forskjellig, men den vanligste er lufttette og hule glasshalvdeler som smeltes sammen to og to ved hjelp av høy varme, men det kan også være massivt glass for spesielt tung belastning. Glassbyggestenen er som regel kvadratisk hvor størrelsen 20 x 20 cm er den mest brukte. Fargespekteret (se bildet) skulle kunne dekke de flestes behov. Glassbyggestenen kan være klar eller frostet og med mønstre som ruter, striper, bobler og bølger.

Mange velger å bygge inn dusjen med glassbyggesten, som et alternativ til dusjkabinett. Vegger med glassbyggesten kan være både rette og buete og de kan kombineres med keramiske fliser hvor glassbyggestenen er et dekorativt element.

Dette har vi brukt:

Alle steinene er fra Höganäs Byggkeramikk: 22 97 42 00

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Chera Westman  | 
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Mal fliser, i dusjen også
Gjør det selv

Det går helt fint an å male fliser i våtrom, også inne i dusj-sonen. Det er grunnarbeidet som avgjør hvor godt malingen sitter.

Camilla Delbekk(  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.