IFI logo
Se flere bilder
Fargerik entré

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Fargerik entré

Før var sølete gummibukser, sko og støvler blikkfang i inngangssonen. Nå har smarte innredningsløsninger gjort rommet ryddig. Fargene gjør rommet uhøytidelig og gir en morsom velkomst.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fargesettingen understreker at det er småfolk i huset. Her bor en familie som liker å omgi seg med livlige kulører og lekne mønstre.

Fargesetting

Plateveggene er malt med vannbasert lateksmaling. Den smitter ikke av når såpe og vann brukes for å få vekk skitne fingeravtrykk. Fargene er valgt ut i smart rekkefølge. Stoffet er valgt først, og den grønne malingen på veggene er valgt ut fra pærene i tekstilet. Veggfargen er litt lysere fordi den brukes over større områder.

Hvert familiemedlem har sin farge på sin kommodeskuff - en rød til sønnen, en orange til datteren og de grønne deler mor og far på. Her oppleves fargene harmoniske fordi kulørtonen er lik. En NCS-kodes siste ledd viser det. Fargene som er brukt på kommoden har NCS-kode (fargesystem for maling) som ender med G70Y. Det betyr at fargen har 30 deler grønt (G-reen) og 70 deler gult (Y-ellow). Den røde som har Y70R som benevnelse, og det betyr 30 deler gult og 70 deler rødt (R-ed).

Den syrebeisede kommoden har malt front. Den er først vasket med salmiakkvann. Så er det brukt kvistlakk på alle kvister for å hindre at kvae og harpikser siver ut. Deretter ett strøk oljebasert heftgrunning og to strøk med oljebasert interiørmaling. Mellom hvert malingstrøk er overflaten slipt lett med slipepapir nr. 300. Når treverk males reiser fibrene seg og gir en ru overflate. Når flaten pusses blir den glatt og pen å se på.

Det livlige tekstilet med pærer er brukt både til gardiner og "garderobedør" for de minste. Rullegardinen kan trekkes helt ned til gulvet og skjule skitne støvler og gummibukser når det kommer gjester. Stoffet er det samme som i gardinene.

Dette har vi brukt:
 • Gulvbelegg: Deliplan Royal 420-11 (vinylbelegg), Armstrong DLW
 • Teppe: Seglora, gulgrønn 31, Kasthall
 • Veggmaling: Nordsjö Inova, 0030-G70Y, Nordsjö
 • Tekstiler: Nashi 8319 farge 14, Intress
 • Rullegardinoppheng: 4200 Manuell hvit, Norsk Silent Gliss
 • Pute på benk - tekstil: Kinnasand Rosenbad 7107 farge 54, Intress
 • Malt kommode: Ready i fargene 2030-G70Y, 0020-G70Y, 1080-Y70R og 1050-G70Y, Nordsjö
 • Malt sko-kommode: Ready, i fargen 0020-G70Y, Nordsjö

Møbler: Ekeberg Møbelfabrikk, Stompa og IKEA:

  :

   Vær klar over at fargene på skjermen avviker fra originalene. Enkelte produkter kan være utgått. Produkter som ikke er listet opp, er i privat eie.:

    Huskelisten din
    Finn din nærmeste
    Annonse
    Nyhetsbrev
    Motta tips og ideer!

    Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.