Kategorier

Meny

Konto

Farger for nærvær og utsyn

Trenden med mer farge på veggene vokser. Selv i Danmark, et av kjerneområdene for hvite vegger, møter det hvite seriøs konkurranse. Den danske malingsprodusenten Flügger lanserer nå flere nye farger for neste sesong som de mener vil erstatte det rene kliniske uttrykket.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Farger for nærvær og utsyn

Foto: Flügger

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I  2016 vil hvitt bli utfordret av flere ”smukke” farver, og det kliniske uttrykket tones ned. Nå kommer resulatet av at folk, gjennom flere sesonger, har latt seg inspirere via nett, interiørmagasiner og andre medier om at farger faktisk kan gi innredning og arkitektur en overraskende estetisk opplevelse, heter det i en pressemelding fra Flügger.

- Med farger vil du oppleve at møbler, kunst på væggen og det øvrige interiøret bindes sammen, og presenteres med en helt anden dybde, sier de.

Fargene deres utviklere tror mest på er støvete og rolige, slik at overgangen fra lyse vegger ikke blir så stor. 

Dele på Pinterest Fargen My Retreat skaper en trygg og rolig stemning for både en selv og familien

Fargen My Retreat skaper en trygg og rolig stemning for både en selv og familien

Behagelige farger

De tar utgangspunkt i at farger påvirker oss. Farger på veggen skal bli til fryd både for øyet, og for vårt indre. I den nye fargepalletten legger Flügger både omtanke og kjærlighet. Fargene er utviklet for å passe til større flater og hele rom.

- Dette er ikke inspirasjonsfarger, men anvendelige boligfarger. Fargetone følger opp en voksende  tendens til at vi vil innrede for å skape det behagelig for oss selv, ikke lage utstillingslokale som skal vises fram for andre, sier de.

Palletten for 2016 består av tre nye farger, de er nedtonede og rolige blå, gule og rosa. Nyansene er utviklet med tanke på at vi skal kunne leve med dem godt og lenge, de er verken anmasende eller påtrengende. Fargene er tilsatt litt grått, så de er ikke pastellsøte. Dette er ”voksne farger”  som egner seg godt til store flater.

Dele på Pinterest Fargen Distant Sunlight skal inspirere oss til å utvide horisonten, skape åpenhet og glede.

Fargen Distant Sunlight skal inspirere oss til å utvide horisonten, skape åpenhet og glede.

Rosa, blått og gult

Farven Cosy Cover leder tanken mot hud og kjærtegn, og skal inspirere oss til å akseptere oss selv som vi er, og ser ut.

Fargen My Retreat skaper en trygg og rolig stemning for både en selv og familien – et lite retreat, vekk fra hverdagens stress og mas. Fargen representerer tilstedeværelse nærvær og oppmerksomhet.

Fargen Distant Sunlight skal inspirere oss til å utvide horisonten, skape åpenhet og glede. Gulfargen er en slags mottrend til det nære og lokale – den minner oss om at ”solen går sin gang”.  Uansett hvor introverte vi ønske å være, så kan vi ikke stoppe verden i å gå videre, den ligger der og venter på at bli utforsket.  

Dele på Pinterest Farven Cosy Cover leder tanken mot hud og kjærtegn

Farven Cosy Cover leder tanken mot hud og kjærtegn

Mer informasjon

Flügger

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]