IFI logo
Se flere bilder
Fantastiske terrasser med terrassebeis i nye farger

Foto: Nordsjö

Fantastiske terrasser med terrassebeis i nye farger

Møt vårens og sommerens sol på en nybeiset treterrasse! Nordsjös nye fargekart for terrasser byr på vakre farger som er designet for å matche vår nordiske natur. Fargekartet består av ni varme farger med klassisk trepreg som gir en koselig og naturlig følelse og syv farger i gråskalaen for et tidløst uterom. Velg en farge som avviker fra fasaden om du vil fremheve terrassen, eller velg en nøytral farge som passer til det meste.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

De siste årene har terrassen blitt mer og mer som en stue nummer to, og vi bruker mer tid på å finne en harmoni og avslappende atmosfære, også ute. En tidlig våraktivitet er å se over treverket som har stått ute i regn og snø i vinterhalvåret. Kan det være at et terrassebord eller to må skiftes ut? Det er ikke uvanlig at alger og smuss må vaskes vekk, eller at det er på tide å gi terrassegulvet et sårt tiltrengt lag med beis, som både beskytter og gir et flott resultat.

Se flere bilder
Overbygget terrasse ved hvitt hus

Foto: Nordsjö

HELGELAND: Tidløst og nøytralt, grått og svart passer til det meste. Fargekartet har syv farger i gråskalen, fra nesten sort til lyst grått som her i fargen Helgeland.  

16 farger i en inspirasjonsguide

For å gjøre valget av farge på terrassen enklere, har Nordsjö samlet 16 farger i en ny farge- og inspirasjonsguide. Guiden Incredible Wooden Terraces viser farger utviklet for å matche vår nordiske natur og hvordan fargen på treverket kan endre måten huset oppfattes på. Farge- og inspirasjonsguiden inneholder alt fra varme farger med klassisk preg, som gir en koselig og naturlig følelse, til tidløst og nøytralt grått og svart, som enkelt matches med det meste.

– Se treverket som en del av en helhet, og ønsker du å fremheve det, velg en farge som avviker fra fargeskalaen på husfasaden. Det kan være greit å huske på at sollyset varmer opp treverket mer med mørke farger, råder Nordsjös fargesjef Ann-Charlotte Linde.

Se flere bilder
brunbeiset terrasse drivhus

Foto: Nordsjö

GRINDA: Velg en farge som avviker fra fasaden om du vil fremheve terrassen, eller velg en nøytral farge som passer til det meste. Her er fargen 401 Grinda. 

Trenger godt inn og fremhever treets struktur

Før terrassegulvet kan nytes for fullt i sommermånedene og i mange år fremover, må treverket vedlikeholdes jevnlig. Nordsjö Tinova UV Super Terrace gir et vakkert resultat, uten å skjule treets naturlige struktur, og er beregnet på terrasser og utemøbler av trykkimpregnert treverk. Beisen trenger godt inn i underlaget og forhindrer fuktinntrengning og oppsprekking, samtidig som den beskytter svært godt mot UV-stråler. 

Se flere bilder
terrassegulv med blomster

Foto: Nordsjö

LOFOTEN: Tidløst og nøytralt, grått og svart passer til det meste. Fargekartets har syv farger i gråskalen. Lofoten, på bildet, er en mellomgrå farge.  

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.