IFI logo
Se flere bilder
Familier sikres fremtidens bolig

Foto:

Familier sikres fremtidens bolig

Vil du styre varmen i huset fra mobiltelefonen og alle lampene med en fjernkontroll? Hva med en designradio innfelt i veggen på badet og lysbrytere som matcher tapetet? Nye trender innen belysning og fjernstyring er på full fart inn i norske hjem. Det aller hotteste demonstreres i alle boligene i tv-serien Ekstrem oppussing.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elektrikerkjeden Sikringen gir moderne varme- og belysningsanlegg til alle hjemmene i Ekstrem oppussing denne våren. TV3-programmet velger ukentlig ut en familie som får hjemmet sitt total renovert og pusset opp nesten til det ugjenkjennelige. Familiene er plukket ut blant flere tusen søkere, og har alle en spesiell livssituasjon som gjør at de trenger en hjelpende hånd.

- Ved å være med på Ekstrem oppussing gjør vi hverdagen lysere for mange familier som fortjener det, sier kjedeansvarlig i Sikringen, Britt E. Bråten. - Medlemmene i Sikringen bidrar med arbeid og materiell som utstyrer hjemmene med morgendagens løsninger, enten det gjelder fjernstyring av lys og varme, eller sikringsskap med design.

Med multimedia tilkoblinger i alle rom får familiene mulighet til bredbånd, audio, tv og telefoni hvor de måtte ønske. Alle tv-er er kompatible med HD-tv for fremtidens visninger, og alle husene i programmet har blitt utstyrt med det siste innen lysstyringssystemer. Det gjør det mulig å ha kontroll på alle lysene i huset, persienner og markiser trådløst via fjernkontroll eller en bryter i veggen. Alt lyset kan stilles i forskjellige modus - full tenning for rengjøring eller "rødvinsmodus" når man vil ha en mer romantisk stemning i huset.

- Lys- og varmestyringssystemer er en kommende trend vi så vidt har sett starten på, sier Geir Hansen Sørum Elektriske, en medlemsbedrift i Sikringen. Han mener at de fleste forbrukerne rett og slett ikke vet hvor enkelt og kostnadseffektivt det er å installere moderne systemer.

- Systemet er ikke veldig fordyrende i forhold til vanlige elektriske opplegg, for her slipper man en mengde kabler ettersom det hele er trådløst, forklarer han, og legger til: Du kan alltid kan komme hjem til oppvarmet hus, selv om varmen har vært av mens du er på ferie. Dimplex- systemet er både praktisk og veldig energiøkonomisk.

Det har vært ca 30 personer fra Sikringen involvert i produksjonen inkludert elektrikere og leverandører. Totalt er det installert 4-500 lamper når man teller downlights og utelamper, og det er lagt til sammen ca 4000 m kabel - fra varmekabel til lavvoltskabler i taket. Ti dager tar alt arbeidet på hvert hus, men elektrikerne kommer inn sist av alle og har til tider hatt et veldig press på seg. Det jobbes både helligdager og helger.

- Det er helt sprøtt å se hvor utrolig effektive alle er på en time, forteller en entusiastisk programleder og altmuligmann Asgeir Borgermoen. - De løper rundt, hiver seg opp trapper og fikser det som er "umulig" likevel.

Asgeirs elektriske opplevelse

Selv hadde Asgeir sin første opplevelse med elektrisitet i 7-8 års alderen da han så på lysepæra i lampa og lurte på hva som fikk den til å lyse.

- Jeg har alltid vært nysgjerrig, så jeg skrudde ut pæra og stakk fingeren inn isteden, forteller Asgeir. Hans lysende ide ble naturlig nok etterfulgt av vondt i fingeren - Det føltes som om noe gnagde på fingeren, og jeg gikk inn til foreldrene mine overbevist om at det var et tannhjul der inne som gnagde på pæra slik at den lyste, ler han.

På byggeplassen holder Asgeir seg unna det elektriske, men hjelper gjerne til med alt fra å grave grøft til å sette opp vegger. Hardt arbeid til tross, det blir tid til mye moro også.

- Det er litt som en leirskole her, ler han - Vi har det morsomt og gjør rampstreker. Men vi jobber på spreng!

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.