Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Et strøk kjærlighet med olje

 •  
 •   Publisert:
                  Robert Walmann/ifi.no
Et innslag av levd liv i stuen gir personlighet. Alt som skal til er et slitt møbel og god olje.
Gammel avisholder
LEVD LIV: Å velge det «det perfekte – uperfekte» er trendy. For det er ikke alt som må pusses opp til «ny» standard. Robert Walmann/ifi.no

En sliten avisholder tror den er blitt pensjonert etter år med trofast arbeid. Men tross riper, hakk og lakk som flasser får den leve. For nå vil vi ha småmøbler med levd liv i stua.

Perfekt – uperfekt

Du tenker kanskje at den kan vel bare males og fikses. Det kan den, men å velge det «det perfekte – uperfekte» er trendy. For det er ikke alt som må pusses opp til «ny» standard.  Å ta vare på personligheten er en del av livet – også for møbler. 

Liten innsats

Her vil vi altså foredle hakk og slitasje som er kommet etter et langt liv. Men før vi kan sette avis og bladholderen i arbeid igjen, må det gjøres en jobb.

Rengjøring

Rengjør med møbelrens
RENGJØRING: Velg en møbelrens som er skånsom mot gammelt treverk og bruk stålull nummer 0. Et «letthåndet» runde med vask er nok. Robert Walmann/ifi.no

For det første må den rengjøres grundig. Velg en møbelrens som er skånsom mot gammelt treverk og bruk stålull nummer 0. Et «letthåndet» runde med vask er nok. Så lar vi den tørke i 20 minutter.

Poler med ringfjerner

En ringfjerner frisker opp overflaten og fjerner sjenerende merker. Det er kun de sjarmerende slitasjemerkene vi vil beholde. Bruk en lofri klut og poler ringfjerneren inn mens kluten er fuktig. Overflatene skal polerers helt til kluten er tørr.

Ringfjerner
RINGFJERNER: En ringfjerner frisker opp overflaten og fjerner sjenerende merker. Det er kun de sjarmerende slitasjemerkene vi vil beholde. Robert Walmann/ifi.no

Også til messing

Ringfjerner fungerer også utmerket til å pusse messing. Så håndtaket på avisholderen finner fort glansen så lenge du pusser i noen minutter. Bruk en lofri klut også her.    

Den nye oljen

Olje avisholder
DEN NYE OLJEN: Vi velger en kvalitetsolje som inneholder harpikser og tørkemidler som er spesielt motstandsdyktige mot vann, alkohol og fettsyrer. Robert Walmann/ifi.no

Kronen på verket er olje. Vi velger en kvalitetsolje som inneholder harpikser og tørkemidler som er spesielt motstandsdyktige mot vann, alkohol og fettsyrer. Denne oljen er basert på kinesisk treolje (nøtteolje fra Tungtreet) som regnes for verdens beste naturolje.  

Dette ble brukt:

 • Møbelrens: Liberon Møbelrens og voksfjerner – ALANOR
 • Ringfjerner: Liberon Ringfjerner og lakkfornyer – ALANOR
 • Olje: Liberon Finishing Oil – ALANOR
Les også Slik maler du bokhyllen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: