Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Et strøk kjærlighet med olje

cloud_download
fullscreen
 • Et strøk kjærlighet med olje

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • Et strøk kjærlighet med olje

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • Et strøk kjærlighet med olje

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • Et strøk kjærlighet med olje

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

Et innslag av levd liv i stuen gir personlighet. Alt som skal til er et slitt møbel og god olje.

Annonse
Gammel avisholder

LEVD LIV: Å velge det «det perfekte – uperfekte» er trendy. For det er ikke alt som må pusses opp til «ny» standard.

En sliten avisholder tror den er blitt pensjonert etter år med trofast arbeid. Men tross riper, hakk og lakk som flasser får den leve. For nå vil vi ha småmøbler med levd liv i stua.

Perfekt – uperfekt

Du tenker kanskje at den kan vel bare males og fikses. Det kan den, men å velge det «det perfekte – uperfekte» er trendy. For det er ikke alt som må pusses opp til «ny» standard.  Å ta vare på personligheten er en del av livet – også for møbler. 

Liten innsats

Her vil vi altså foredle hakk og slitasje som er kommet etter et langt liv. Men før vi kan sette avis og bladholderen i arbeid igjen, må det gjøres en jobb.

Rengjøring
Rengjør med møbelrens

RENGJØRING: Velg en møbelrens som er skånsom mot gammelt treverk og bruk stålull nummer 0. Et «letthåndet» runde med vask er nok.

For det første må den rengjøres grundig. Velg en møbelrens som er skånsom mot gammelt treverk og bruk stålull nummer 0. Et «letthåndet» runde med vask er nok. Så lar vi den tørke i 20 minutter.

Poler med ringfjerner

En ringfjerner frisker opp overflaten og fjerner sjenerende merker. Det er kun de sjarmerende slitasjemerkene vi vil beholde. Bruk en lofri klut og poler ringfjerneren inn mens kluten er fuktig. Overflatene skal polerers helt til kluten er tørr.

Ringfjerner

RINGFJERNER: En ringfjerner frisker opp overflaten og fjerner sjenerende merker. Det er kun de sjarmerende slitasjemerkene vi vil beholde.

Også til messing

Ringfjerner fungerer også utmerket til å pusse messing. Så håndtaket på avisholderen finner fort glansen så lenge du pusser i noen minutter. Bruk en lofri klut også her.    

Den nye oljen
Olje avisholder

DEN NYE OLJEN: Vi velger en kvalitetsolje som inneholder harpikser og tørkemidler som er spesielt motstandsdyktige mot vann, alkohol og fettsyrer.

Kronen på verket er olje. Vi velger en kvalitetsolje som inneholder harpikser og tørkemidler som er spesielt motstandsdyktige mot vann, alkohol og fettsyrer. Denne oljen er basert på kinesisk treolje (nøtteolje fra Tungtreet) som regnes for verdens beste naturolje.  

Dette ble brukt

Møbelrens: Liberon Møbelrens og voksfjerner – ALANOR

remove_circle_outline

Ringfjerner: Liberon Ringfjerner og lakkfornyer – ALANOR

remove_circle_outline

Olje: Liberon Finishing Oil – ALANOR

remove_circle_outline
keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]