Kategorier

Meny

Konto

Et strøk kjærlighet med olje

Et innslag av levd liv i stuen gir personlighet. Alt som skal til er et slitt møbel og god olje.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Et strøk kjærlighet med olje

Foto: Robert Walmann/ifi.no

En sliten avisholder tror den er blitt pensjonert etter år med trofast arbeid. Men tross riper, hakk og lakk som flasser får den leve. For nå vil vi ha småmøbler med levd liv i stua.

Dele på Pinterest Gammel avisholder

Foto: Robert Walmann/ifi.no

LEVD LIV: Å velge det «det perfekte – uperfekte» er trendy. For det er ikke alt som må pusses opp til «ny» standard.

Perfekt – uperfekt

Du tenker kanskje at den kan vel bare males og fikses. Det kan den, men å velge det «det perfekte – uperfekte» er trendy. For det er ikke alt som må pusses opp til «ny» standard.  Å ta vare på personligheten er en del av livet – også for møbler. 

Liten innsats

Her vil vi altså foredle hakk og slitasje som er kommet etter et langt liv. Men før vi kan sette avis og bladholderen i arbeid igjen, må det gjøres en jobb.

Rengjøring

For det første må den rengjøres grundig. Velg en møbelrens som er skånsom mot gammelt treverk og bruk stålull nummer 0. Et «letthåndet» runde med vask er nok. Så lar vi den tørke i 20 minutter.

Dele på Pinterest Rengjør med møbelrens

Foto: Robert Walmann/ifi.no

RENGJØRING: Velg en møbelrens som er skånsom mot gammelt treverk og bruk stålull nummer 0. Et «letthåndet» runde med vask er nok.

Poler med ringfjerner

En ringfjerner frisker opp overflaten og fjerner sjenerende merker. Det er kun de sjarmerende slitasjemerkene vi vil beholde. Bruk en lofri klut og poler ringfjerneren inn mens kluten er fuktig. Overflatene skal polerers helt til kluten er tørr.

Dele på Pinterest Ringfjerner

Foto: Robert Walmann/ifi.no

RINGFJERNER: En ringfjerner frisker opp overflaten og fjerner sjenerende merker. Det er kun de sjarmerende slitasjemerkene vi vil beholde.

Også til messing

Ringfjerner fungerer også utmerket til å pusse messing. Så håndtaket på avisholderen finner fort glansen så lenge du pusser i noen minutter. Bruk en lofri klut også her.    

Den nye oljen

Kronen på verket er olje. Vi velger en kvalitetsolje som inneholder harpikser og tørkemidler som er spesielt motstandsdyktige mot vann, alkohol og fettsyrer. Denne oljen er basert på kinesisk treolje (nøtteolje fra Tungtreet) som regnes for verdens beste naturolje.  

Dele på Pinterest Olje avisholder

Foto: Robert Walmann/ifi.no

DEN NYE OLJEN: Vi velger en kvalitetsolje som inneholder harpikser og tørkemidler som er spesielt motstandsdyktige mot vann, alkohol og fettsyrer.

Dette ble brukt

Møbelrens: Liberon Møbelrens og voksfjerner – ALANOR

Ringfjerner: Liberon Ringfjerner og lakkfornyer – ALANOR

Olje: Liberon Finishing Oil – ALANOR

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]