Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Én veranda – to årstider

Det tilbringes mye tid på denne verandaen, som med enkle grep skifter stil utpå høsten.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Én veranda – to årstider

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Utgangspunktet er en moderne veranda med mur og glass, nærmest en firkantet betongkasse, og hvitmalte flater. Store glassvinduer trekkes for på vinteren, og skaper på den måten et rom der man kan oppholde seg hele året uten å blåse bort.  

Med så nøytrale rammer skulle det ikke mye til for å skape forandring. Huseieren valgte å beholde de hvite overflatene og heller bruke løse elementer for å skape stil og hygge. Hun hadde et ønske om å endre uttrykket med sesongene, og resultatet er at verandaen skifter ham vår og høst. Nå har den et sommerlig, romantisk preg, og når den kaldere delen av høsten melder sin ankomst, viker de lette, lyse fargene plassen for et noe tyngre uttrykk. 

Dele på Pinterest Solskjerm – et tynt, hvitt tekstil og en treramme sørger for å holde den varmeste delen av solen ute.

Solskjerm – et tynt, hvitt tekstil og en treramme sørger for å holde den varmeste delen av solen ute.

Skiftene

I sommerhalvåret er det en touch av fransk landstil som gjelder, understøttet av elementene i sink, jern og kurv. En hvitmalt, gammel jernseng tjener som sofa, og understreker den romantiske stilen. Lyse, lette tekstiler dominerer, og puter, sengeteppe, pledd og gulvteppe har innslag av rosa. Her det slettes ikke vanskelig å få sommerfornemmelser, når man sitter barbent i en hvitmalt kurvstol og nyter lukten av nyklippet gress og utsikten over Oslofjorden!  

Når så bladene på trærne faller og temperaturen synker, er det på tide med forandring. Uttrykket endres med enkle grep, idet sommerlige, løse deler viker for tyngre tekstiler som ull, velur og juksepels. Puter, pledd og gulvteppe med grovere og lunere teksturer kommer inn, rosene skiftes ut med høstlyng, og voilà – klart for vinteren!   

Dele på Pinterest Ull, velur og juksepels til vinterhalvåret.

Ull, velur og juksepels til vinterhalvåret.

Annonse
Dele på Pinterest Vinter – puter, pledd og gulvteppe er i mørkere farger og lunere tekstiler. Rosene er byttet ut med høstlyng og en krans har inntatt plassen til bildet på veggen.

Vinter – puter, pledd og gulvteppe er i mørkere farger og lunere tekstiler. Rosene er byttet ut med høstlyng og en krans har inntatt plassen til bildet på veggen.

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]