IFI logo
Se flere bilder
En god malepensel er som en god vin

Foto: Shutterstock

En god malepensel er som en god vin

– På samme måte som vinprodusenter setter sammen ulike druetyper, tester våre bustmakere utallige kombinasjoner og sammensetninger av ulike typer bust, forteller produktsjef Tobias Andersson i Jordan.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Og etter hvert som vi får stadig nye malinger på markedet, kommer det også nye penseltyper tilpasset malingene. Malepensler finnes i alle prisklasser og varianter, og selv om de kan virke like, bør du tenke deg om to ganger før du kjøper inn pensler! En pensel av god kvalitet kan nemlig forenkle malerjobben vesentlig.

Bustkvaliteten er viktig

- Etter at nye vanntynnede malinger overtar mer og mer, har bustkvaliteten blitt enda viktigere, forteller Andersson.

Siste tilskudd fra produsenten er en ny versjon av bestselgeren Jordan Perfect. Penselen er forbedret på de fleste områder, både hvor mye maling den tar opp, hvor jevnt den legger seg og hvor pen overflate den etterlater på veggen.

Mal dobbelt så langt

Den nye penselen er laget for å gjøre jobben enklere for deg. Med disse penslene kan du nemlig la busten gjøre jobben. Den nye blandingsbusten gjør nemlig at du kan male dobbelt så langt etter å ha dyppet i maling - med det samme flotte finishen hele veien.

- Hvis du ikke trykker for hardt mot veggen, så vil penselen legge igjen malingen i et jevnt, pent lag uten at du trenger å stryke mange ganger, råder Andersson.

Finn riktig pensel for din malerjobb!

Ikke kjøp den første, beste og billigste penselen du finner. Forhør deg litt i butikken hva slags pensel som er best egnet for den jobben du skal gjøre, så slipper du å ergre deg over resultatet i etterkant.

Og med tanke på hvor mye tid vi bruker på å finne den rette vinen, er det kanskje ikke så galt å bruke litt tid på å finne rett pensel? Vinflaska er jo som regel borte i løpet av en kveld, mens malingen skal være på veggen i årevis...

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.