IFI logo
Se flere bilder
En fargerik velkomst - Fargedagen 5. mai

Foto: ifi.no, Beckers

En fargerik velkomst - Fargedagen 5. mai

Inngangsdøra er det første en gjest møter ved hjemmet ditt. Den ønsker velkommen, samtidig som den forteller hvem som bor bak døra. Torsdag 5. mai arrangeres Fargedagen i hele landet - og det oppfordres til å male inngangsdøra.

Lise Mette Kjellberg

Lise Mette Kjellberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Norge bruker vi mye tid og penger på oppussing, men det kan se ut som vi glemmer at inngangsdøra er et viktig element av fasaden. I landene rundt Middelhavet er det en tradisjon for å markere inngangsdørene i sterke kontrastfarger som blå dør på hvite vegger, mens i England kan du gå i gater der hver dør har forskjellig farge.

Husets hjerte

Inngangsdøra er et sentralt markeringselement, som forteller noe om hvem som bor der. Når du kommer hjem fra en slitsom dag på jobb er det også godt å bli tatt i mot av en glad dør.

Torsdag 5. mai arrangeres Fargedagen som er dagen som setter inngangsdøra i fokus. Tiden er inne for fargerike dører, og på denne dagen kan du få inspirasjon til å ta steget fullt ut. Med litt innsats og maling kan du få en helt ny dør som vil fungere som husets hjerte. 

Mal inngangsdøra

Det første du må gjøre ved maling av døra er å vaske grundig med kraftvask for å fjerne skitt og fett. Deretter pusser du over med et slipepapir eller pussekloss. Husk å tørke av alt pussestøv før du går videre. Så kan du sette i gang med maling, da er en god maskeringstape nyttig for å få best mulig resultat. Begynn med å male smale og utilgjengelige steder med pensel. På de større flatene bruker du en rull som får malingen jevnt utover. Det er viktig at du bruker fordriver fra topp til bunn på et parti om gangen. Venter du for lenge får malingen dårligere flyt. Det kan hende du trenger tre strøk med maling for best mulig resultat.   

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Når kan man beise terrassen?

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Ny terrasse på en dag
Utendørs

Ny terrasse på en dag

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Gi terrassen en ny start

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.