Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Eiendomsmeglernes oppussingsråd før boligsalg

Å brushe opp vegger, gulv og tak er ifølge eiendomsmeglerne lurt før boligsalget.   Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Nøkkelen for å få mest mulig igjen for pengene ved oppussing før boligsalg ligger ifølge eiendomsmeglerne i å gjøre overflatene fine. Maling og gulvsliping er det man helst bør bruke pengene på, mens uteareal/hage og nye vinduer kan nedprioriteres.

I en undersøkelse gjort blant nærmere 700 eiendomsmeglere tilknyttet Norges Eiendomsmeglerforbund svarte over femti prosent av meglerne på at maling og tilsvarende grep vil gi mest igjen for de investerte oppussingsmidlene.

- Dette er grep som koster mindre, men gir størst visuell endring på totalinntrykket, i motsetning til bad og kjøkken som koster mye. Totalinntrykket betyr mye når man skal vurdere å kjøpe en bolig, sier styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Vammervold Dreyer.

Eksperten mener også at dette ikke er tid for å velge de aller spenstigste fargene og materialene, ettersom et mer nøkternt fargevalg vil appellere til flere kjøpere.

Bad viktigere enn nytt kjøkken

I undersøkelsen er det tatt utgangspunkt i et budsjett på 200 000 kroner. Noe av forklaringen til at eiendomsmeglerne mener man skal prioritere overflatebehandling ligger nok i at man kommer lengst med maling og slipepapir fremfor å skulle totalrenovere hele badet eller gå til innkjøp av en helt ny kjøkkeninnredning.

Skulle man likevel velge å gå for en mer påkostet oppussingsprosess er det bad som er den klare anbefaling fremfor ny kjøkkeninnredning. En sliten kjøkkeninnredning kan uansett raskt få et mer moderne utseende ved å male den.

- Det har i de siste årene vært et økt fokus på feil og mangler i baderom, og det gjør at folk ser etter bad som er i orden. Er det feil og mangler ved bad vil dette være noe man trolig må gjøre noe med raskt når man oppdager det, og dette er ofte forbundet med store utgifter og tidkrevende prosesser, sier Dreyer.

Taket må være tett

Flere meglere mener også at det kan være vel anvendte penger å sørge for at taket er tett og ser bra ut. Dårlige tak er noe folk frykter og ser potensielt store utgifter med.

Slike ting som balkong, vinduer og hage/utearealer er imidlertid noe meglerne mener man ikke skal prioritere om man tenker på hva man får igjen for investeringen etter salget.

 

Kilde: Norges Eiendomsmeglerforbund

Les også Lurt å låne til oppussing

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Før du begynner

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: