IFI logo
Se flere bilder
Eiendomsmeglernes oppussingsråd før boligsalg

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Eiendomsmeglernes oppussingsråd før boligsalg

Nøkkelen for å få mest mulig igjen for pengene ved oppussing før boligsalg ligger ifølge eiendomsmeglerne i å gjøre overflatene fine. Maling og gulvsliping er det man helst bør bruke pengene på, mens uteareal/hage og nye vinduer kan nedprioriteres.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en undersøkelse gjort blant nærmere 700 eiendomsmeglere tilknyttet Norges Eiendomsmeglerforbund svarte over femti prosent av meglerne på at maling og tilsvarende grep vil gi mest igjen for de investerte oppussingsmidlene.

- Dette er grep som koster mindre, men gir størst visuell endring på totalinntrykket, i motsetning til bad og kjøkken som koster mye. Totalinntrykket betyr mye når man skal vurdere å kjøpe en bolig, sier styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Vammervold Dreyer.

Eksperten mener også at dette ikke er tid for å velge de aller spenstigste fargene og materialene, ettersom et mer nøkternt fargevalg vil appellere til flere kjøpere.

Bad viktigere enn nytt kjøkken

I undersøkelsen er det tatt utgangspunkt i et budsjett på 200 000 kroner. Noe av forklaringen til at eiendomsmeglerne mener man skal prioritere overflatebehandling ligger nok i at man kommer lengst med maling og slipepapir fremfor å skulle totalrenovere hele badet eller gå til innkjøp av en helt ny kjøkkeninnredning.

Skulle man likevel velge å gå for en mer påkostet oppussingsprosess er det bad som er den klare anbefaling fremfor ny kjøkkeninnredning. En sliten kjøkkeninnredning kan uansett raskt få et mer moderne utseende ved å male den.

- Det har i de siste årene vært et økt fokus på feil og mangler i baderom, og det gjør at folk ser etter bad som er i orden. Er det feil og mangler ved bad vil dette være noe man trolig må gjøre noe med raskt når man oppdager det, og dette er ofte forbundet med store utgifter og tidkrevende prosesser, sier Dreyer.

Taket må være tett

Flere meglere mener også at det kan være vel anvendte penger å sørge for at taket er tett og ser bra ut. Dårlige tak er noe folk frykter og ser potensielt store utgifter med.

Slike ting som balkong, vinduer og hage/utearealer er imidlertid noe meglerne mener man ikke skal prioritere om man tenker på hva man får igjen for investeringen etter salget.

 

Kilde: Norges Eiendomsmeglerforbund

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.