IFI logo
Se flere bilder
Effektiv rengjøring av dusjkabinettet

Foto: Porsgrund

Effektiv rengjøring av dusjkabinettet

Jeg holder på å pusse opp badet mitt. Jeg ønsker å beholde det gamle dusjkabinettet, men har lyst til å få det skinnende rent. Har prøvd mange vaskemidler, men blir ikke fornøyd med resultatet. Har dere noen anbefalninger om hva jeg kan bruke for å få det helt rent?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dusjen samler det seg fort kalk, såperester og hudfett. Slikt kan være vanskelig å fjerne med vanlige rengjøringsmidler kjøpt i dagligvarehandelen. Da er det greit å vite at det også finnes produktet beregnet på dette som man får kjøpt i spesialforretninger. Ulike former for bad- og dusjrent er svært effektivt når dusjkabinettet skal rengjøres.

- Bare spray på Bad- og dusjrent, la det virke litt, og skrubb lett med en skånsom rengjøringspad, er Fred-Erik Syversen i Casco sitt råd.  

De skånsomme rengjøringspadene er som regel hvite, men det kan variere mellom produsentene. Alfort og Cronholm anbefaler også sin Nitor Kalk- og rustfjerner:

- Vil man få bort kalk av ulike typer overflater er det bedre å bruke et rengjøringsmiddel med lavere pH, for eksempel Kalk- og rustfjerner, anbefaler Miriam Jallow.

Begge rengjøringsløsningene kan brukes på de fleste underlag, og Bad- og dusjrent kan også brukes på glass. Marmor og sandstener skal man imidlertid alltid være mer forsiktige med, og det bør heller benyttes andre rengjøringsmidler til disse porøse overflatene.

Jevnlig vedlikehold er spesielt viktig i dusjsonen, da dette stedet er utsatt for soppangrep på grunn av varme og fukt. Med en runde spesialsåpe og skurepad en gang i uken bør badet holde seg fint i mange år fremover.

Mer infomasjon

www.casco.no

www.alfort.se

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.