Kategorier

Meny

Konto

Bruk sparkel som dekor

Sparkelmasse er ikke kun til bruk for grunnarbeid. Her har vi dekorert et hjemmekontor med sparkelmasse formet gjennom en rund sjablon. Sjablonen er plastlokk fra malespann.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bruk sparkel som dekor

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sparkeldekoren er både billig, enkel og flott. Her er rundingene satt i system på veggen, ved at plasseringen er målt opp på forhånd. Det er 45 cm mellom rundingene. Etter sparkelmassen har herdet, er veggen malt to strøk, og til slutt lasert forsiktig med fille.

Tips

  • Etter sparkelmassen har herdet, males veggen med malerulle i grunnfargen. For å komme godt ut i kantene (i hjørner, opp mot tak og ned mot gulvlist) bør man først male med pensel her. For å få lik struktur på hele veggen, males det over med rulle. Mal to strøk. En smal malerulle kan benyttes i hjørner og inntil listene. Til malingen for øvrig kan det være lurt å bruke rulle med forlengerskaft - det forenkler arbeidet betraktelig.
  • Den dybde og glød som veggen har, oppstår når veggen laseres. Her er det brukt filleteknikk. Les mer om filleteknikk her. Den svakt melerte effekten som veggen har, blir til når fargen på den godt uttynnede lasuren er i nærheten av bunnfargen. Da virker ikke meleringen forstyrrende på selve sparkeldekoren heller.
  • Listene har en anelse mer kulørtone enn bunnfargen på veggen. Da får vi en avgrensning mellom vegg og gulv, samtidig som listverket går ton-i-ton med veggen.

 

Dette trenger du:

Til sparkeldekoren:

Sparkelsjabon (skåret ut av plastikklokk etc.)

Montasjespraylim

Sparkelmasse

Stålsparkel

Kritt-/loddesnor

Blyant

 

Til malingen trenger du:

Liten malepensel

Smal og bred malerulle

Malekar

Gjerne forlengerskaft

 

Til lasering:

Lasur

Filler

Gjerne lasurstopler

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]