Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Dekoreffekt og viltstryking

Det finnes mange typer maleteknikker som gir dekorative effekter. Noen er enkle, som enhver av oss kan utføre, andre er mer avanserte hvor det nok kan kreves hjelp fra malermester. Her viser vi noen eksempler på en dekorering som er overkommelig for de fleste gjør-det-selv- oppussere.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Dekoreffekt og viltstryking

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trapperommet

Et trapperom med avsluttende gangparti kan lett bli noe ensformig enten det har vegger av slette flater eller panel. I eksempelet vist på bildet går trapperommet fra husets 1. etasje hvorfra man kommer opp i dette gangpartiet. Ved hjelp av malte brede striper blir ikke alt så tårnaktig; interiøret trekkes sammen.

Flatene er først i sin helhet behandlet med to strøk i en lys akrylmaling i halvmatt glansgrad (20). Når det er gjort er de brede horisontale striper tapet opp og påført en ru sandeffektmaling (Nordsjö) med fargekode S 2020-Y30R, viltstrøket med en bred flat pensel (70 mm) med syntetisk bust.

Gjesterommet

Fra gangpartiet i 2. etasje går man inn i dette gjesterommet hvor det i motsetning til trapperommet er valgt å bruke en helhetlig maleflate. Det er først påført en hvit vannbasert heftgrunning. Deretter er det brukt to sandeffektmalinger samtidig. Dette er en maling som gjør det mulig å helle to farger i karet samtidig uten at de flyter sammen. Man dypper da penselen midt i karet slik at man får begge fargene på penselen. Fargene her er hvit og blå, den blå i fargekode S 3020-R80B. Viltstrykingen er her dratt godt ut for å få effekten lysest mulig. Kraftigere effekt får man ved mindre bearbeiding av de to fargene.

Murparti i stuen

I stuen avløses en tradisjonelt malt glassfiberstrie med et parti mur. Muren er først heftgrunnet; deretter er det benyttet sandeffektmaling hvor viltstrykingen er foretatt med to farger samtidig: S 1002-Y og S 2020-Y30R. Også her er det brukt en bred pensel til viltstrykingen. Utseendet blir mykt sandet i tillegg til fargespillet.

   

Dette har vi brukt

Stripete vegg: Inova 20 vannbasert, farge Polaris - NORDSJØ 66 81 94 00

Effektmaling stripete vegg: Effekt Sand vannbasert, farge Huk S2020-Y30R - NORDSJØ 66 81 94 00

Pensel: Ultimate flat 70 mm - JORDAN 22 78 80 00

Blå vegg: Effekt Sand farge Hvit og Jeløy S 3020-R80B - NORDSJØ 66 81 94 00

Grunning beige vegg: Heftgrunn V vannbasert - NORDSJØ 66 81 94 00

Effektmaling beige vegg: Effekt Sand vannbasert, farge Ingierstrand og Huk - NORDSJØ 66 81 94 00

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]