IFI logo
Se flere bilder
Book håndverkeren før jul

Foto: MLF

Book håndverkeren før jul

Har du planer om å pusse opp på nyåret, er det ingen grunn til å vente til januar med å bestille håndverker.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For håndverkerne har året sykluser med høy- og lavsesong. Januar og februar er tradisjonelt sett lavsesong, og dette er derfor et godt tidspunkt å leie inn fagfolk.

- Folk får neppe problemer med å finne gode malermestere om de bestiller nå. Bransjen er i en litt laber periode, så det er en fin tid å kontakte håndverkere, sier Arne Emil Sunde, malermester og laugsformann i Maler- og Byggtapetsermestrenes Landsforbunds (MLF) avdeling i Tromsø.

Tar du et par telefoner i førjulstiden, kan malermesteren være raskere på plass over nyttår. Og husk at de beste malermestrene raskest blir fullbooket, så det er alltid en fordel å være ute i god tid. 

Hent inn flere tilbud

Skal du leie inn en håndverker, be om å få et skriftlig tilbud som inkluderer både arbeidstimer, materialer og totalpris for jobben. Det er en trygghet for alle parter, fordi man sikrer seg mot ubehagelige overraskelser i ettertid. Be også om tilbud fra flere firmaer - det kan forekomme store forskjeller både i pris og innhold.

- Til en større jobb kan det være lurt å leie en malermester til å sette opp en nøyaktig beskrivelse av jobben som man kan sende ut på anbud. På den måten blir det lettere å sammenlikne pris, tipset malermester Bjørn Studsrud, daglig leder ved Malermester Studsrud, om i et intervju med bladet Inspirasjon i høst.

Mer informasjon

www.mlf.no

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.