IFI logo
Se flere bilder
Book håndverkeren før jul

Foto: MLF

Book håndverkeren før jul

Har du planer om å pusse opp på nyåret, er det ingen grunn til å vente til januar med å bestille håndverker.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Dele

For håndverkerne har året sykluser med høy- og lavsesong. Januar og februar er tradisjonelt sett lavsesong, og dette er derfor et godt tidspunkt å leie inn fagfolk.

- Folk får neppe problemer med å finne gode malermestere om de bestiller nå. Bransjen er i en litt laber periode, så det er en fin tid å kontakte håndverkere, sier Arne Emil Sunde, malermester og laugsformann i Maler- og Byggtapetsermestrenes Landsforbunds (MLF) avdeling i Tromsø.

Tar du et par telefoner i førjulstiden, kan malermesteren være raskere på plass over nyttår. Og husk at de beste malermestrene raskest blir fullbooket, så det er alltid en fordel å være ute i god tid. 

Hent inn flere tilbud

Skal du leie inn en håndverker, be om å få et skriftlig tilbud som inkluderer både arbeidstimer, materialer og totalpris for jobben. Det er en trygghet for alle parter, fordi man sikrer seg mot ubehagelige overraskelser i ettertid. Be også om tilbud fra flere firmaer - det kan forekomme store forskjeller både i pris og innhold.

- Til en større jobb kan det være lurt å leie en malermester til å sette opp en nøyaktig beskrivelse av jobben som man kan sende ut på anbud. På den måten blir det lettere å sammenlikne pris, tipset malermester Bjørn Studsrud, daglig leder ved Malermester Studsrud, om i et intervju med bladet Inspirasjon i høst.

Mer informasjon

www.mlf.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Pristilbud fra malemesterfirma
Gjør det selv

Pristilbud fra malemesterfirma

Selvfølgelig er det en minstegrense for hva det koster å benytte fagfolk, men du kan til en viss grad velge hvor mye som skal gjøres og hva det skal koste. Her er et eksempel. Prisene...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.