Kategorier

Meny

Konto

Bondekjøkken med fransk tilsnitt

Et rustikt bondekjøkken ispedd franske fornemmelser for bordets gleder. Det er herlig med et rom som formidler en følelse av romslighet og generøsitet. Kjøkkenet er til for både store og små, og det kan vi legge til rette for med gjennomtenkt innredning.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bondekjøkken med fransk tilsnitt

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fargesettingen i rommet bygger på toner av grønt og rødt, to komplementærfarger som fremhever hverandre. I de store flatene som gulv og vegger er fargene dempet godt ned. Bare i de små tekstildetaljene glimter det friskere til. Den gamle ovnene i hjørnet er rommets stolthet og har nettopp blitt restaurert.

Rustne ovner kan bli som nye med skrubb og grafittkerm. Se her.

Gulvet

Korkflisene har en viss mykhet slik at de demper lyd og støt. Gulvet er robust mot slag og merker. Mønstringen i overflaten sluker rusk og støv. Det er lett å tørke over, men en skal ikke bruke for mye vann ved rengjøring, det kan få korken til å svelle i skjøtene.

Gamle jernovner er blitt kastet ut i fleng. Nå tas de til gode igjen. Du kan få kjøpt dem i "løse deler" med krone og det hele i forretninger som spesialiserer seg på å ta vare på og restaurere gamle ovner. Men de krever kommunal godkjenning og grundig ettersyn før de tas i bruk igjen og istandsetting og tetting med nytt ovnskitt. Overlat jobben til folk som kan det.

I overgangen mellom kjøkkenet og spiseplassen er det montert åpne hyller på veggen. Visuelt virker det mye lettere enn med lukkede overskap. Dessuten er det hyggelig å ha gode bruksting fremme. Nederste hylle er montert i høyde med brystningen. En lav benk med flisekledde vanger og hylle med plass til kurver under fungerer som anretning - praktisk plassert mellom tilberedning og servering.

Skrå skyggepanel som brystning malt i mildt lysegrønt. Tapetet med smale striper gir rommet en lettere atmosfære enn om hele rommet var panelt. På veggen henger appetittvekkere i glass og ramme. Det store "bildet" er et tekstil som plukker opp grønnfargen og varme rødtoner.

Dette bordet er ikke til å trekke ut, og det står der det står med sine solide dimensjoner: Platen er hele 6 cm tykk, 230x90 cm måler det, men finnes også i bredde på hele 100 cm.

Benk og langbord har tradisjoner i bondekjøkkenet. Med intrikate utskjæringer i ryggen skaper den en stemning av hage og terrasse, landlig og sommerlig.

Gitterdørene stammer fra den gang det skulle gi lufting i spiskammeret. Skuffene med glassfronter à la italiensk landhandel er en fristelse for øyet med sine fine former og farger.

Husk

Vær klar over at fargene på skjermen avviker fra originalene. Enkelte produkter kan være utgått. Produkter som ikke er listet opp i fasit er privat eie.

Dette har vi brukt:

Gulv: Wicanders korkfliser 30x30 cm, Salmon og Ruby, Storeys

Tapet: Carrie green Villa Rosa, Storeys

Maling på profilerte lister, gulv og brystningslist: Inova 30, 3040 G50Y, Nordsjö.

Brystningspanel: Inova 30, 2020 G40Y, Nordsjö

Spisebord: Navarre, Møbelringen

Tekstiler i puter: Sanderson Crosby (røde diagonalruter), Cotton check (grønnrutet) fra Borge og Tea time check rødrutet, Interiøragentuer

Lamper over bord, potter i sink, veggklokke, kurv på gulvet, sneglepanner: Hilmers hus

Vegghyller: Lack, Ikea

Veggstake: Ikea

Kurver, kaffekopper, tallerkner, bestikk, glass, ben-gafler: Bastian.

Tekstil i ramme: Anna French "Tea time", Interiøragenturer

Stol: utgått

Sittebenk: utgått

Skap: utgått

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]