Kategorier

Meny

Konto

BOA utgår som begrep

Det har i lange tider vært forvirring rundt boligareal (BOA), og de har vist seg at begrepet er både villedende og direkte misvisende for boligkjøperne. Boligareal utgår derfor nå som begrep for å gjøre slutt på forvirringen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
BOA utgår som begrep

Foto: Espen Grønli og Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det har vært mye forvirring rundt begrepet boligareal, og folk har ikke skjønt hva som er med og hva som ikke er med i begrepet. Nå skal man istedenfor bare bruke bruksareal, forteller takstmann Lars Hagen.

Boligareal betyr det arealet som er bygningsmessig innredet til sitt formål samt overflatebehandlet. For eksempel vil da en kjeller, bod eller et rom under oppussing falle utenom denne definisjonen, og har dermed ikke kunnet bli kalt boligareal. Siden det ikke alltid er like lett for forbrukeren å forstå hva som er innebefattet av begrepet, er det nå altså vedtatt at begrepet utgår.

Nå skal man istedenfor benytte bruksareal for å oppgi størrelsen på boliger. Bruksarealet omfatter hele det innvendige arealet, hvor kun piper og kanaler er ekskludert. Denne endringen, som trår i kraft 1. juli, skal gjøre boligkjøp enklere for forbrukerne.

" NS 3940 Areal- og volumberegning av bygninger" er standarden som omhandler definisjoner og beregning av areal- og volumbegreper, og denne har nå kommet i en ny og forbedret utgave. For mer informasjon om endringene kan man lese denne standarden.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]