IFI logo
Se flere bilder
Bli inspirert - også av nyttige bøker

Foto:

Bli inspirert - også av nyttige bøker

Inspirasjon til fornyelse og oppussing finner du mange steder: i blader, magasiner, og ikke minst i bøker. En god bok kan lære deg nye ting samtidig som den er stimulerende over lang tid.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi har lest oss gjennom siste tids boknyheter på interiør- og oppussingsfronten og gir deg en liten pekepinn om hvor du for noen få hundrelapper lærer en masse nytt og nyttig - og også finner gode idéer til store og små prosjekter i hjemmet og på hytta.

Lær fargene å kjenne

Enten vi er bevisst på det eller ikke, vil fargene i omgivelsen påvirke oss. Fargene kan gi balanse, ro og harmoni i et hjem, eller de kan uttrykke pulserende liv og dramatikk. Vi kan også bruke farger og mønstre til å gjøre rom større eller mindre, smalere eller åpnere, eller til å optisk heve eller senke taket.

Fargene er det viktigste verktøyet vi har for å skape et personlig og stilig hjem. Med en rull tapet, noen malingsspann og et bevisst forhold til farger kan vi trylle frem akkurat den stilen og den atmosfæren vi ønsker oss.

Interiørjournalist og stylist Kari Osvold har skrevet en rekke bøker om interiør, nå sist "Sett farge på det", som utgis av Boksenteret og kan fås kjøpt gjennom forlaget, i bokhandelen og gjennom bokklubber. Med boken ønsker hun å gi råd og inspirasjon om hvordan du med større sikkerhet velger farger som føles riktige for deg i ditt bomiljø.

I boken gis også tips om hvordan man med enkle midler leker med farger og gir rommene en personlig vri med mønstre, sjablonger, frihåndsmaling eller maling og oppussing av møbler.

Nyttig hyttebok

Hytta står sterkt i den norske folkesjelen. Enten den ligger på fjellet, i skogen eller ved sjøen vil den etter hvert trenge oppussing og vedlikehold. I boken "Den store hytteboka" gir en faglig kompetent forfatterkvintett råd og tips om hyttelivets praktiske gleder og utfordringer.

På nærmere 200 rikt illustrerte sider forteller de om hyttehistorikk, god utnyttelse av hyttetomten, innvendig og utvendig vedlikehold, nybygg, påbygg og tilbygg samt om tekniske ting som do, vann og energi i tillegg til et eget kapitel om hyttejus.

Det er ment å være en inspirerende og nyttig bok for alle landets hytteeiere, og du kan blant annet lære om torvtak, maling behandling av trevegger innvendig, etterisolering og skadedyrsbekjempelse.

Matnyttig interiørkokebok

Med en miks av inspirerende bilder, analyserende kommentarer og praktiske råd har forfatterne av interiørboken "Sånn vil jeg ha det", ønsket å skape interiørbøkenes svar på favorittkokeboken.

I boken får du hjelp til å finne frem til hva det egentlig er du ønsker: er nostalgisk, røft og rustikt, friskt og fargerikt, svalt og luftig stilen du leter etter, eller liker du bedre det retroinspirerte? Bilder, miljøer og enkle spørreskjema hjelper deg å finne veien frem.

Dessuten får du en verktøykasse med konkrete tips om hva du bør velge og hva du bør unngå ved valg av materialer, farger, gulv og vegger m.m. for å få det til.

Forfatterne går også gjennom effekten de ulike fargen har på interiøret: hvordan man skaper ro og harmoni, en frisk pust eller et varmt interiør ved valg av riktig kulør og måten fargen tilføres rommet. I tillegg inneholder boken en gjennomgang av ulike gulvmaterialer, og sist, men ikke minst, betydningen av å ikke glemme de viktige detaljene - lys, vinduer og tilbehører som tekstil og bilder.

Forfatterne Beate Slipher og Kari Osvold er erfarne frilansjournalister med lang fartstid innen interiør og boligjournalistikken og har skrevet en rekke bøker sammen og hver for seg.

Les mer
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.