IFI logo
Se flere bilder
Bitesikker maling

Foto: Beckers

Bitesikker maling

Resirkulering av gamle leker kan være en morsom gave både for den som gir og den som får.

Gitte Granstrøm

Gitte Granstrøm
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et barn som mottar farfars gamle tog, vil nok synes at det er ekstra flott i en ny, flammelakkert utgave. Det er helt i tiden med gjenbruk, og et resirkulert leketøy blir mer personlig og øker i verdi med omtanken og historien bak. Og sist, men ikke minst, ved å resirkulere sparer en både utgifter og miljøet.

Uten farlige stoffer

Skal en male leketøy, bør en selvfølgelig være nøye med hva slags maling en bruker. Beckers Elegant Aqua Lakkmaling er en ny maling som finnes i ulike glansgrader og farger, samt som grunning. Både lakkmalingen og grunningen er miljømerket med EU-blomsten og Svanen -  og malingen  avgir ikke farlige stoffer hvis barn putter lekene i munnen. Lakkmalingen er dessuten både vannløselig og luktfri. I tillegg til at Beckers maling tilfredsstiller strenge miljø- og kvalitetskrav, er den gjennom flere år anbefalt av det svenske Astma- og allergiforbundet. Lakkmalingen egner seg like godt til maling av leker som til møbler og treverk. Den kan også brukes på metall.

Vær kreativ

Gå på loppemarked, finn frem gamle leker fra loftet, eller kjøp rimelige ubehandlede tregjenstander. Gamle leker malt i nye farger kan bli til flotte julegaver. Om det mangler på kreativiteten, så la deg inspirere av barna og gjør malingen til et felles prosjekt hvor dere velger farger og mønstre sammen.  - Med Elegant Aqua Lakkmaling ønsker vi å inspirere foreldre, besteforeldre, barn og barnebarn til å lage unike og personlige leker og møbler som ikke koster så mye. Malingen er, i tillegg til å være barnesikker og miljømerket, enkel å male med og gir en slitesterk overflate, sier Frode Andersen, administrerende direktør i Tikkurila Norge AS, som markedsfører og selger Beckers i Norge.

Fra gammel til ny:

Vask lekene grundig. Bruk for eksempel en malervask og skyll godt med vann. Hvis du skal male på metall, bør du skrape og pusse lekene med stålbørste og grunne med Elegant Aqua Lakkmaling Grunn.

Puss blanke flater med slipepapir. Fabrikkmalte flater må alltid slipes før maling. Skrap bort løs maling. Flekker av bart tre bør grunnes med Elegant Aqua Grunn.

Sparkle ujevnheter med Beckers Snickeri Sparkel og slip deretter med fint slipepapir. Vær nøye med å fjerne alt støv med en fuktig klut.

Mer informasjon

www.beckers.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.