Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Bevare rosemalt kiste

 
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Jeg har en rosemalt kiste fra 1877 som jeg har tenkt til å ta i bruk i entreen. Jeg rengjør den grundig med grønnsåpe med jevne mellomrom, men lurer på om jeg bør påføre noen annen behandling for at malingen ikke skal slites av?

For det første, må du stoppe behandlingen med grønnsåpe.

- Grønnsåpe og vann er det verste man kan behandle slike gamle ting med! Vannet vil trenge inn i treverket som vil svelle, og over tid vil malingen begynne å flasse, forteller Leif Augustin hos Alanor.

Han anbefaler deg derfor heller å benytte et produkt som er ment for rens av gamle møbler, og som rengjør overflaten skånsomt uten bruk av vann. Liberon Møbelrens er et eksempel på et slikt produkt.

 Voksbehandling

Du har helt rett i at det kan være lurt å behandle kisten for å unngå slitasje på den gamle malingen. Til dette kan voks være et godt alternativ.

- En voks vil legge seg som et beskyttende og silkematt lag på overflaten, og beskytter kisten mot slitasje. Behandlingen bør gjentas annethvert år, råder Augustin.

Liberon Black Bison voks påføres med stålull nr. 0000, og poleres deretter med en bomullsklut eller lignende.

Mer informasjon

www.alanor.no

Les også Forberedelser ved restaurering av gamle møbler

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons