Kategorier

Meny

Konto

Beiset skuffekommode

Skuffekommoden er fargesatt med interiørbeiser som inneholder voks. En polering i etterkant gir god slitestyrke og fin finish.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Beiset skuffekommode

Foto: Jon Halvorsen

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interiørbeis kan brukes på alle typer ubehandlede treflater. Husk å pusse flaten før påføring. Rue flater tar til seg mer farge enn glatte. Er treverket blitt mørkt kan underlaget skinne igjennom og gi en litt annen farge enn det fargekartet viser. To strøk beis gir den mest mettede fargen. Gjør om mulig prøveoppstrøk på et lite synlig sted. Treslaget er selvfølgelig også avgjørende for resultatet.

En interiørbeis med voks gir farge og overflatebeskyttelse i samme prosess.

Bruk pensel eller malerull, men jevn ut med samme type redskap for å unngå ulik overflatestruktur.

Slip overflaten lett med fint slipepapir før lakkering eller som her; polering. Det gjøres for å fjerne fiberreisningene i treet og få en glatt overflate.

Beis som inneholder voks poleres opp med en tørr klut eller helst en hvit skurepad.

Skuffekommode etter.

Nytt treverk kan påføres beis uten forbehandling. Gamle møbler gjøres rene med trerens før beising. Pensel, rull, svamp og klut kan vanligvis brukes til å påføre beisen. Noen typer kan også sprøytes på ved hjelp av dusjflaske for deretter å jevnes ut med svamp eller pensel. Dekk gulvet og nærmeste omgivelser med dekkepapp eller plast. Stå gjerne utendørs om sommeren.

Selv om disse produktene er beregnet til bruk for møbler, kan de selvfølgelig anvendes på panel hvis man ønsker den samme fargen eller effekten. Det beste alternativet på panel er panellakk, eller lut hvis man ønsker en hvitpatinert overflate.

©ifi 2002

Dette har vi brukt:

Colour Voks, farge Ash Grey nr. 408, Navy Blue nr. 410 og Sky Blue nr. 411, Trip Trap

Dette trenger du:

Lakkpensel

 

Slipepapir

 

Malerull

 

Malekar

 

Klut

 

Les også:

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]