IFI logo
Se flere bilder
Bedre kvalitet på teppene

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Bedre kvalitet på teppene

Det må ha noe med økonomien å gjøre - at det etterspørres stadig bedre kvaliteter på de avpassete tepper. Og det får kundene nå med 2006-kolleksjonene.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utvalget av avpassete tepper blir stadig bredere. Det skyldes først og fremst at kundene er villig til å betale noe mer.

- Vi har i år forbedret både 30 og 40 prosent på kvaliteten. Etter noen år med mange rimelige alternativ etterspør nå stort sett hele markedet noe finere varer, forteller daglig leder Thrond Spets hos teppeleverandøren Gulvex.

Laget for hånd

Teppemarkedet er veldig internasjonalt og til dels eksotisk. Enten det er hos farge- og interiørhandelen eller i møbelhusene finnes et stort utvalg av håndknyttet eller håndtuftede tepper fra fjernere strøk - tilpasset vårt eget marked.

De tykke håndlagde tepper produseres ofte i India. De kan være av New Zealand-ull tilsatt silke, tibetansk høylandsull eller argentinsk spesialtvinnet garn.

Farger og mønster blir derimot tilpasset hjemmemarkedet av de norske leverandører. Det er mye ornamenter på teppene nå, romantiske stiler og rokokkoinspirert.

Fargemessig går det mye i brunt mot off-white og beige. I det hele tatt - naturfarger.

Friske floss

En annen trendretning som vedvarer er flosstepper med sine lange tråder og friske farger. Det tror leverandørene vil vedvare også i 2007.

Skinntepper er fortsatt trendy - rett og slett kuskinn. Her er det også skjedd noe med kvaliteten, først og fremst at det her er kommet designtepper hvor skinn er klippet opp og sydd eller limt sammen til et design. Tepper med en blanding av tekstil og skinn er et annet alternativ - hvor skinn er innmontert som design.

Egne barnekolleksjoner kommer for fullt - de skal ha sine egne farger og mønster. Her kan du velge i kvalitet - fra de rimelige til mer kvalitetsprodukter.

Størrelse

Et standard avpasset teppe måler 230 x 160 cm. Her finnes det alternativ. En leverandør som Gulvex har utarbeidet et system hvorfra du kan bestille både din størrelse og din farge selv om ikke forhandleren lagerfører teppet. Spør om de har en slik service.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.