Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

8 av 10 slurver med husvasken

  Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Ekspertene anbefaler at vi gir huset en utvendig vask hvert år for å bevare holdbarheten på malingen. Likevel er det svært få som har husvask som årlig rutine, og de aller fleste lar det gå mer enn tre år mellom hver gang de rengjør.

Tallene fremkommer av en undersøkelse utført av YouGov for Byggmakker, der et utvalg på ca.  1000 personer har blitt spurt om sine vedlikeholdsvaner.

18 prosent svarer at de rengjør huset hvert år, mens 26 prosent nøyer seg med hvert tredje eller fjerde år. Hele 27 prosent lar det gå fem år eller mer mellom hver husvask. Ni prosent svarer at de aldri vasker husveggen utvendig.

Gode grunner til å vaske

Tallene går stikk i strid med ekspertenes anbefalinger. Regelmessig vask fører til at malingen holder bedre, slik at det går lengre tid til neste gang du behøver å male, i tillegg til den estetiske fordelen ved at huset rett og slett ser nymalt ut når det er nyvasket. Det er en tendens til mer grønske, sverte og forurensing på fasadene nå, noe som gjør viktigheten av vask desto viktigere. Får dette tid til å feste seg godt på husveggen, vil det på sikt skade malingsfilmen under.

- Mange nøyer seg med husvasken før veggen skal beises eller males. En årlig husvask, helst på våren, reduserer imidlertid behovet for å beise eller male veggene like ofte. Man sparer både tid og penger på regelmessig husvask, sier Henning Johansen hos Byggmakker.

Trøndere er de som i størst grad slurver med husvasken, der kun én av ti sier de vasker huset utvendig hvert år, og hele 24 prosent svarer at de aldri vasker huset utvendig. 

Les også Derfor bør du vaske huset

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons