Byggma annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

50 år med lange tynne ting

Å sende lange, tynne ting over hele landet krever god emballering og varsom frakt. Lister av alle slag tilgjengelig, står ...   Bilder av: Kristian Owren/ifi.no
De er størst i landet på interiørlister, og var først med å tilby farge- og byggevarehandelen en listbar, med plass for de vanligste messing- og aluminiumlistene. IBG feirer i år 50-årsjubileum som gulvleggerens ledende diversehandel.

I 1963 fant byggtapetsermester Bjørn Lasse Dokkan ut at det verktøy og utstyr som fantes å få kjøpt i utlandet var mye bedre enn det som gikk an å få tak i her til lands.

Han startet så smått med å importere utstyr for egen bruk, men måtte snart skaffe lignende til kolleger i bransjen. Dette ble starten til bedriften Industri og Boliggulv (IBG).

I dag omsetter selskapet for i overkant av 45 millioner kroner på engrosvirksomhet. Produktkatalogen omfatter flere enn 3.000 produkter: lister, overflatebehandling, verktøy, maskiner og utstyr for gulvleggere og malere. Kundene finnes både blant håndverkere og i butikkleddet med farge- og interiørhandel og byggevarebutikker som selger til forbrukere og profesjonelle håndverkere.

Tre distriktselgere og to agenter dekker Norge, og i tillegg har selskapet en proffbutikk på Hovin i Oslo. Salg mot håndverkere står for om lag to tredeler av omsetningen.

 

Størst på list

Størst på list

– Vi vil være landets mest komplette leverandør av lister, maskiner og utstyr for gulvleggeren.

Interiørlister i plast, PVC og metall er den største varegruppen, og lange, tynne ting står for cirka 40 prosent av omsetningen, sier daglig leder Martin Dokkan.

– Vi var først i Norge med å lage et butikksystem for aluminium- og messinglister, sier han.

Selskapet arbeider fortsatt innovativt med å gjøre hverdagen enklere for håndverkere og fagbutikker og forbrukere.

Universell utforming

IBG har et omfattende lager og korte leveringstider og prøver alltid å være tidlig ute med å følge utviklingen i bransjen. Aktuelt for tiden er universell utforming.

– Det er en utfordring å ha riktige produkter så lenge regelverket ikke helt har funnet sin endelige form. Derfor er det viktig med dialog både mot gulvprodusenter, Blindeforbundet og andre, sier Martin Dokkan.

Arbeidet med å finne effektive løsninger for håndverker og som er i tråd med reglene for taktil merking vil fortsette og mange leverandører prøver å bidra positivt med produktutvikling.

– Likevel er det et problem å finne gode og helt riktige produkter side de norske reglene er noe annerledes enn de europeiske, sier han.

 

Trepleie

Martin Dokkan er daglig leder i IBG.
Martin Dokkan er daglig leder i IBG.

I tillegg til bestselgerne interiørlister har IBG en lang rekke produkter for ”gjør-det-selv”-markedet. Smarte fot- og karmlister i PVC som skjuler ledninger og kabler, høykvalitative trepleieprodukter fra WOCA, og Universa gulvplater i polypropylen er tre av de viktigste varegruppene for forbrukermarkedet.

– Universa-platene kan brukes både ute og inne, for å kjapt gi gulvet et nytt utseende. De brukes på balkongen, terrassen, kjelleren eller garasjen og trenger ikke vedlikehold, forteller Dokkan.

Gulvplatene legges uten verktøy, og gjør at gulvet tørker raskt opp uten fukt som blir liggende under platene.

Når det kommer til trepleie kan selskapet forsyne fagbutikkene med både pleieprodukter og gode maskiner for sliping og polering av treflater som forbrukeren selv kan bruke.

– Vi leier ikke ut maskiner selv, men forsyner butikker med maskiner for utleie til både håndverkere og forbrukere. Dessuten selger vi maskiner og utstyr til profesjonelle gulvslipere, forteller Martin Dokkan.

 

Veiledning

Veiledning

Som supplement til maskiner og pleieprodukter har selskapet gode instruksjonsfilmer på sine nettsider, der forbrukeren får kyndig veiledning i fremgangsmåten for sliping og oljebehandling av heltre- og parkettgulv.

– WOCA er ledende leverandør av naturlig pleie og vedlikehold av tre, og de lager gode forbrukervennlige produkter, sier han.

Stående og støvfritt

For gulvleggere og tapetserere er IBG en viktig leverandør av tilbehør ved gulvlegging og veggarbeider.

Selskapet importerer maskiner og verktøy fra de ledende produsentene og dekker hele produktspekteret fra fuktmålere og lasermålere til sveiseutstyr tilpasset vinyl- og linoleumprodukter på det norske markedet.

– Ergonomisk verktøy er viktig for oss. Vi fokuserer gjerne på stående gulvlegging og støvfritt arbeidsmiljø, og har mange gode produkter for håndverkeren innen dette, avslutter Martin Dokkan.

For mer informasjon

IBG

Les også Riktig renhold bevarer treverket

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler

TilTak annons