IFI logo
Se flere bilder
5 grep som gir høstluksus på soverommet

Foto: Borge, Storeys, Intag

5 grep som gir høstluksus på soverommet

Soverommet er det rommet vi liker aller best å pusse opp! Og det krever faktisk ikke all verdens jobb å totalforvandle soverommet. Her er tipsene som gir deg høstklart soverom!

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er allerede inne i den første høstmåneden, og en kopp varm te under et teppe begynner kanskje å friste mer enn utelivet. Et nytt og lunt soverom kan være akkurat det vi trenger når gradestokken kryper nedover, og innekosen igjen står i fokus.

Liker soveromsoppussing

Ifølge en undersøkelse utført av YouGov på vegne av Byggmakker tidligere i år, er soverommet på toppen av listen over rom vi synes det er morsomt å pusse opp. 55 prosent av oss mener nemlig at det er morsomt å pusse opp soverommet. Resultatet er ikke overraskende, og helt i tråd med tendensene i markedet.

- Soverommet har utvilsomt blitt et mer prioritert rom i huset for mange. Litt følelse av luksus i rommet der man trekker seg tilbake etter en hektisk dag er høyt verdsatt hos mange. «Hotellstilen» er definert som en av de store trendretningene denne sesongen, og det gjelder spesielt på soverommet, der vi ønsker oss litt av den luksusen vi opplever på hotell, bekrefter Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Det at soverommet er et såpass avgrenset område som egentlig ikke trenger å harmonere med helheten på samme måte som flere andre oppholdsrom gjør oppussingsjobben av soverommet ekstra spennende.

Se flere bilder
Ikke vær redd for de mørke fargene på soverommet. De bygger oppunder luksusfølelsen.

Foto:

Ikke vær redd for de mørke fargene på soverommet. De bygger oppunder luksusfølelsen.

Her er 5 grep som gir luksusfølese på soverommet:

1. Legg teppe
Det er fort gjort å legge nytt teppe, og den lune følelsen et mykt teppe mot bare føtter gir kan du ikke få på noen annen måte. Har du et jevnt gulv fra før, kan du bare rulle ut teppet rett oppå, og jobben er gjort bare i løpet av noen få timer.

2. Tapetser en vegg eller flere
På soverommet kan man gjerne dra den litt lengre med farger og mønstre enn man ville gjort i de andre rommene. Mønster gir rommet eksklusivitet og personlighet, og er spesielt godt egnet på soverom. Det er overraskende enkelt å tapetsere, men er du likevel usikker på selve prosessen, la fargehandleren veilede deg til å finne et tapet det er enkelt å sette opp.

3. Mal veggene
Soverommet bør ikke være hvitt. Kjenn på egen magefølelse og velg heller en farge du virkelig liker. Dempede blå- og grønntoner er soveromsfarger som fungerer godt for mange. Og ikke vær redd for de mørke fargene, de skaper en lun og eksklusiv følelse i rommet.

4. Forny tekstilene
Har du en symaskin, tørk støv av den, og sy deg et sengeteppe og noen lekre puter. Det er kanskje litt tiltak å re sengen ordentlig hver morgen, men minuttet er så definitivt vel anvendt om man får den lille luksusfølelsen når man returnerer til soverommet etter endt dag.

5. Mal garderobeskapet
Har du furu eller hvite, laminerte garderobeskap – mal dem. De store hvite flatene gjør ingenting for stemningen. Mal gjerne skapdørene i samme farge eller en ton-i-ton-farge med veggen, så blir helheten harmonisk.

Se flere bilder
Bruk gjerne et par minutter på å re sengen om morgenen.

Foto:

Bruk gjerne et par minutter på å re sengen om morgenen.

Se flere bilder
Soverommet behøver ikke nødvendigvis matche interiøret i huset for øvrig.

Foto: Chris Everard

Soverommet behøver ikke nødvendigvis matche interiøret i huset for øvrig.

Mer informasjon

Borge

Intag

Storeys

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.