Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Vi pusser opp en campingvogn

Hovedfargene er hvitt og blått, tidløst og sommerlig. Med innslag av stål og friske farger virker interiøret moderne.   Bilder av: Espen Grønli/ifi.no
Vi kjøpte en liten brukt vogn - ca 5m lang. En fin kjørevogn 1989 modell. Den var i god stand og har fortsatt mange år til på veiene.

Vi kjøpte en liten brukt vogn - ca 5m lang. En fin kjørevogn 1989 modell. Den var i god stand og har fortsatt mange år til på veiene.

Den rommet det meste. Kjøkken med spisekrok, soverom med dobbeltseng, bad og tv-krok. Det var en helt ordinær vogn tom med de originale rosa tyllgardinene intakt. Lysten til å gjøre den litt mer moderne og personlig meldte seg straks. Men hvordan pusser man opp en campingvogn?

Fra caravanklubben fikk vi vite at det er lite oppussing av vogner. Renoveringen består stort sett i nye sitteputer, nytt trekk eller nye gardiner. Men vi hadde lyst på en lysere, friskere litt mer moderne stil.

Råd fra malermester

Vi tok kontakt med en malermester for gode råd. Det er lite treverk i en slik vogn, mest film og finer, men det meste kan males. Det handler bare om å finne riktige malingssystemer og gjøre godt grunnarbeid. Det er viktig med grundig vask og lett sliping for å få god heft for malingen. Skitt og fettrester gir avflassing av malingen etter kort tid. Holdbarheten ligger i godt grunnarbeid.

Vogna ble pusset opp både utvendig og inne. Med maling, nytt gulvbelegg, nye lamper og fargerike tekstiler ble vogna sprek og sommerfrisk. Klassisk blå/hvit, med innslag av stål og friske farger ble vogna moderne. Klar for turer til sjøen, skogen eller fjellet.

Dette ble gjort inne

Tak, vegger og innredning vasket med et spesialvaskemiddel for flater som skal males, pusset med fint slipepapir og grunnet et strøk med oljebasert heftgrunn.

Tak og vegger er malt to strøk med oljemaling glans 10. Farge S 2005-R90B, litt blåaktig hvit. Innredningen er malt i med samme type maling i eggeskallhvit.

Sofabenken er trukket om i et dongerifarget møbelstoff. Stoffet er slitesterkt og kan både vaskes og renses. Putene ser sydd med glidelås og enkle å ta av. Småputer i blått, grønt og orange liver opp.

Blåstripet bomull til gardiner gir en ren og frisk stemning. Gardinene er festet med wire oppe og nede. Enkle å trekke for. Det gamle vinylbelegget på gulvet ble limt, slipt litt og renset slik at det ble et bra underlag for nytt belegg. Korkfliser med vinylbelegg er lagt i sjakkmønster.

Bordet har fått blå laminatplate. Rundt kanten er montert en spesiallaget stållist. Bordbenet er malt med sølvfarget metallmaling. Kjøkkenbenken er rustet opp med blå laminatplate og metallist.

Lampeskjermen er skiftet ut. Det er også skiftet fra brune til kromfargede spots i taket. Små detaljer som gjør mye av seg.  Over benken er det montert hvite mosaikkfliser.

Dette ble brukt:

 • Fasadevask fra Beckers
 • Fint slipepapir
 • Oljebasert heftgrunn
 • Oljemaling, Syntem 10 fra Beckers. Svak blåtone,farge NCS S 2005-R90B.
 • Eggeskallhvit NCS S0500N.
 • Setetrekk:Dongerifarget møbelstoff fra Kinnasand
 • Gardiner: blåstripet bomull fra Borås Cotton
 • Gulv:Korkfliser Wicanders LS 1212 mist og SH 5411 Sky fra Storeys
 • Bordplate: laminat fra Fibo Tresbo
 • Sølvfarget hammerlakk
 • Kjøleskap: stålfarget laminat (alubrushed homopal) fra Fibo Tresbo
 • Hvite mosaikkfliser fra Höganes.
 • Stållister: Kjell Aldars Montering tlf: 22326510, 90038563
 • Dyner og puter fra Nordisk Fjær
 • Dyne og putetrekk fra Borås Cotton
Les også Alt kan males - også sykkelen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer

Beckers annons

Nyeste artikler

Sundance annons