Kategorier

Meny

Konto

Vegger med en anelse historie

Er du typen som fascineres av det historiske, litt romantiske, og som tenker at litt av den atmosfæren hadde det vært deilig å trekke seg tilbake til i en ellers moderne og hektisk hverdag. Løsningen kan være bare noen tapethøyder unna.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vegger med en anelse historie

Foto: Fantasi Interiør, Borge, Bjørg Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du er ikke alene om slike drømmer, designere lar seg også fascinere av historien. Spesielt interessante kan sosietetsdamer være, de som har markert seg og står igjen i historiebøkene som noe mer enn yndige vesen som fylte sin rolle som husfrue etter datidens normer og forventninger. Slike damer blir det ikke bare romaner og filmer om, men det blir også tapetbøker.

I høst er det lansert to bøker det er verdt å ta en titt på.

Fransk ballerina og forfatter

Tapetleverandøren Fantasi Interiør lanserer i disse dager kolleksjonen Maison Babette. Den har fått navn etter franske Babette Cochois som var både ballerina, skuespiller og forfatter og debuterte på operaen i Berlin i 1743. Og det er lett å la seg fascinere av en dame som var en av de beste ved Fredrik den stores hoffteater i Preussen. Mønstre og farger i tapetene gir næring til assosiasjoner og inspirasjon til å lage egne historier

- Maison Babette er som en dans gjennom franske lofts-atelier og skandinaviske rosenhager; her forenes botaniske mønster, moderne retrouttrykk og klassisk toile – mønster i en tidløs ballett. Eva Bakurowitz fra Fantasi Interiør blir rent lyrisk når hun er innom ifi.no og presenterer den nye boken. 

Dele på Pinterest Eva Bakurowitz fra Fantasi Interiør viser at det er mange mønster som kan mikses i kolleksjonen.

Eva Bakurowitz fra Fantasi Interiør viser at det er mange mønster som kan mikses i kolleksjonen.

Tysk prinsesse

Tidligere i høst lanserte tapetleverandøren Borge kolleksjonen Sophie Charlotte. Bak det navnet skjuler det seg en dame som har gitt mer enn inspirasjon til dagens tapetdesignere.

Sofie Charlotte von Oldenburg var tysk prinsesse og selv designer. I perioden 1920-1926 håndmalte hun flere tapetdesign. Disse er tatt frem og danner grunnlaget for en elegant kolleksjon med store, flotte magnolia-motiv, ornamenter, striper og små tidstypiske stjernedesign som delikat fyller veggene. 

Begge kolleksjonene finnes i mange ulike farger, og har ulike mønster som kan mikses og matches. 

Dele på Pinterest Vakre magnoliablomster, opprinnelig håndmalt av prinsesse Sofie Charlotte von Oldenburg

Vakre magnoliablomster, opprinnelig håndmalt av prinsesse Sofie Charlotte von Oldenburg

Dele på Pinterest Blomstermønster hentet fra kolleksjonen Maison Babette.

Blomstermønster hentet fra kolleksjonen Maison Babette.

Mer informasjon

Borge

Fantasi Interiør

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]