Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Vedhefttesten – slik sjekker du om malingen sitter godt nok

Har du et eldre hus som skal males, er det ikke så lett å vite om den gamle malingen sitter bra eller om den bør skrapes før ny behandling skal på. Testen for å sjekke ut dette er heldigvis svært enkel!

cloud_download
fullscreen
  • Ingen maling fester seg til tapen - da sitter den gamle malingen godt.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

- Om malingen flasser, er det lett å se at vedheften for ny behandling blir dårlig. Men det er ikke alltid det er så synlig at den gamle malingen har dårlig feste, da er det lurt å foreta en enkel test, tipser rådgiver hos ifi.no, Chera Westman.

Alt du trenger for å teste, er litt vanlig maskeringstape. 

- Sett en stripe med maskeringstape på veggen, og la den sitte en stund. Når du så drar av tapen, ser du raskt om malingen følger med eller ikke. Sitter malingen fortsatt fint på veggen, kommer malingen også til å sitte. Følger derimot malingen med på tapen, bør du skrape underlaget så det blir fast før du maler, råder Westman.

De viktigste årsakene til dårlig vedheft er at det er fukt i underlaget eller at flaten ikke ble rengjort og mattet ned tilstrekkelig ved forrige behandling. Det kan også bero på at kledningen rett og slett har fått for mange strøk maling oppå hverandre, eller for tykke sjikt.

Gjør gjerne testen noen flere steder på huset. Sjekk spesielt solveggen, der malingen normalt slites mest, og skyggeveggen som ofte er mer utsatt for fukt. 

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
close

Les mer

[Some text some message]