Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Varme under fliser

cloud_download
fullscreen
  • Varme under fliser

    Foto: ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det finnes mange løsninger på varme i gulvene. Ta kontakt med tilbyderne for mer informasjon. Her er en liten oversikt.

Annonse

Varme i gulvene er stadig mer brukt i bolighus, og spesielt i kombinasjon med keramiske fliser. De fleste systemer i dag er lavtbyggende elektriske kabler eller varmefolier/matter. Det finnes også systemer med sirkulerende varmtvann. Montering av elektriske varmekabler og folier/matter må utføres av en autorisert elektriker. Systemer med sirkulerende varmtvann monteres av autoriserte rørleggere.

De fleste systemer krever at man venter en stund med å slå på varmen etter at varmeelementet er lagt i gulvet. Som regel er det nytt betongsjikt i gulvet som avgjør hvor lang tid det skal gå før varmen kan slås på. I de tilfeller hvor man ikke støper nytt betonggulv, kan det likevel være grunn til å vente en stund med bruk av varmen. Dette fordi fugemassen og/eller limet til flisene som regel er betongbasert. Vanlig herdingstid for betong er 28 dager. Start med lav temperatur på gulvet i begynnelsen og øk så gradvis.

Ved bruk av varmematter/-folier stilles det store krav til undergulvet, da noen av løsningene monteres direkte i flislimet. Det stilles også spesielle krav til bruk av flislim og fugemasse. Spør flisforhandleren om dette.

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
HappyHomes annons
HappyHomes annons
[Some text some message]