IFI logo
Se flere bilder
Varme under fliser

Foto: ifi.no

Varme under fliser

Det finnes mange løsninger på varme i gulvene. Ta kontakt med tilbyderne for mer informasjon. Her er en liten oversikt.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Varme i gulvene er stadig mer brukt i bolighus, og spesielt i kombinasjon med keramiske fliser. De fleste systemer i dag er lavtbyggende elektriske kabler eller varmefolier/matter. Det finnes også systemer med sirkulerende varmtvann. Montering av elektriske varmekabler og folier/matter må utføres av en autorisert elektriker. Systemer med sirkulerende varmtvann monteres av autoriserte rørleggere.

De fleste systemer krever at man venter en stund med å slå på varmen etter at varmeelementet er lagt i gulvet. Som regel er det nytt betongsjikt i gulvet som avgjør hvor lang tid det skal gå før varmen kan slås på. I de tilfeller hvor man ikke støper nytt betonggulv, kan det likevel være grunn til å vente en stund med bruk av varmen. Dette fordi fugemassen og/eller limet til flisene som regel er betongbasert. Vanlig herdingstid for betong er 28 dager. Start med lav temperatur på gulvet i begynnelsen og øk så gradvis.

Ved bruk av varmematter/-folier stilles det store krav til undergulvet, da noen av løsningene monteres direkte i flislimet. Det stilles også spesielle krav til bruk av flislim og fugemasse. Spør flisforhandleren om dette.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.