Kategorier
Meny
Konto
Annonse
HappyHomes annons

Varme under fliser

cloud_download
fullscreen
  • Varme under fliser

    Foto: ifi.no

  • Varme under fliser

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det finnes mange løsninger på varme i gulvene. Ta kontakt med tilbyderne for mer informasjon. Her er en liten oversikt.

Annonse

Varme i gulvene er stadig mer brukt i bolighus, og spesielt i kombinasjon med keramiske fliser. De fleste systemer i dag er lavtbyggende elektriske kabler eller varmefolier/matter. Det finnes også systemer med sirkulerende varmtvann. Montering av elektriske varmekabler og folier/matter må utføres av en autorisert elektriker. Systemer med sirkulerende varmtvann monteres av autoriserte rørleggere.

De fleste systemer krever at man venter en stund med å slå på varmen etter at varmeelementet er lagt i gulvet. Som regel er det nytt betongsjikt i gulvet som avgjør hvor lang tid det skal gå før varmen kan slås på. I de tilfeller hvor man ikke støper nytt betonggulv, kan det likevel være grunn til å vente en stund med bruk av varmen. Dette fordi fugemassen og/eller limet til flisene som regel er betongbasert. Vanlig herdingstid for betong er 28 dager. Start med lav temperatur på gulvet i begynnelsen og øk så gradvis.

Ved bruk av varmematter/-folier stilles det store krav til undergulvet, da noen av løsningene monteres direkte i flislimet. Det stilles også spesielle krav til bruk av flislim og fugemasse. Spør flisforhandleren om dette.

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]