IFI logo
Se flere bilder
Valg av sengetøy

Foto:

Valg av sengetøy

Vær kritisk når du kjøper sengetøy! Kvalitet koster, men til gjengjeld får du et produkt med lang levetid.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange investerer mye penger i en god madrass og dyne, men valg av sengetøy vil også ha betydning for hvor godt du sover. Sengetøy som nupper eller er klamt og elektrisk kan lett forstyrre nattesøvnen, og det er irriterende når fargene forsvinner etter tredje vask eller at maskene i stoffet begynner å rakne. 

Sengetøyskolleksjoner

Hver sesong kommer nye kolleksjoner av sengetøy, men husk at sengetøyet ikke bare skal se flott ut, det skal også være behagelig å sove i og tåle mange turer i vaskemaskinen.

Her er en oversikt over ulike kvaliteter:

Bomull - er det mest vanlige materialet. Den glatte bomullen er billigst, men den bør strykes. Satengvevet bomull har derimot en skinnende overflate, og er glatt og fin selv uten stryking. Vaskes ved 60 - 90 grader.

Bomullsdamask - er mykt og glansfullt, og gir en eksklusiv og deilig følelse. Damask egner seg spesielt godt for astmatikere og allergikere.

Krepp - er strykefritt, og behagelig og luftig å sove i takket være strukturen i overflaten. Kreppet sengetøy bør kokvaskes før bruk. Kreppeffekter som er vevet inn i varen og ikke fremstilt kjemisk anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund.

Lin - er et naturlig materiale som føles svalt og behagelig, og har god evne til å absorbere fuktighet. Vaskes ved 60 grader og bør rulles for å få en glatt og pen overflate.

Silke - er et lekkert materiale som gir en følelse av luksus. Dog skal man være oppmerksom på at stoffet er sart, og lett kan rives opp av spisse gjenstander. Vaskes ved 60 grader.

Disse fører produktet
  • Sengetøy fra Turiform - Nordisk Fjer, tlf: 69 89 43 00
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.